Bedacht voor Napoleon en gemaakt in België: zo drink je deze mandarijnlikeur het best

Bonjour, Paris! Deze super chique cocktail maak je met Franse flair, maar hij smaakt naar elke grootstad overal ter wereld. Aperitieven in stijl was nog nooit zo lekker én zo simpel. Santé!
Bonjour BillieVoor 1 persoon5 minuten

Nodig
Doen

Mandarine Napoléon
Het is moeilijk om de lange geschiedenis van deze heerlijke drank in een zin te vertellen, maar we proberen het toch. De zorgvuldige mix van mandarijnen en cognac werd begin 19e eeuw op vraag van Napoleon door scheikundige Antoine-François de Fourcroy samengesteld en aan het einde van de eeuw uit zijn dagboek opgepikt door Belgische chemicus Louis Schmidt, die het op zijn beurt commercialiseerde. Er is veel tijd en energie in gestopt, dus je kan er maar beter van genieten!
Lees ook
Een goede gin heeft niet veel nodig. Dit supersimpel aperitief serveer je met een origineel alternatief voor ijsblokken
Op zoek naar een aperitief voor je tuinfeest? Met dit fris en fruitig drankje scoor je bij je gasten
My milkshake brings all the boys to the yard: proef deze roze smoothie met kersen, ijs en een tikje rum
Video
Meer Lifestyle
“Eet dit op en je congé aan zee is voorbij”: sterrenchef proeft 10 vispannetjes aan onze kust
Kilo’s verliezen door een pil: kan het echt zo simpel zijn? Hoofddiëtist Michaël Sels geeft uitleg
“Al hele leven op dieet, maar nog altijd even dik. Wat doe ik verkeerd?” Antidieetspecialiste Celien heeft de verklaring
Kaatje en Tim ruilden ons land in voor Zweden: “Een huis kopen gaat hier volledig anders dan in België”
Dit zijn de vibrators van de sterren