Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Deurne, parket vraagt overlevering

 

 ©  bfm, rr

Na de aanslag van afgelopen vrijdag in de De Gilmanstraat in Deurne heeft de politie in Nederland twee verdachten kunnen oppakken. “We vragen hun uitlevering”, zegt het parket in Antwerpen.

Sam Reyntjens

LEES OOK. Opnieuw explosie in Deurne: woning van ‘Gino’ tweede keer geviseerd in week tijd

De twee verdachten konden vrijdagavond gevat worden na een achtervolging die begon in België en eindigde in Nederland. De mannen worden ervan verdacht vanuit hun auto een explosief - vermoedelijk een Cobra-vuurwerk - naar de woning van de familie E.B. in de De Gilmanstraat in Deurne te hebben gegooid. Ze vluchtten meteen weg maar werden niet veel later opgemerkt. Het kwam tot een lange achtervolging, toen de verdachten de grens overstaken nam de Nederlandse politie over.

“Een goede internationale samenwerking”, reageert het parket in Antwerpen. “We vragen de overlevering van de twee gearresteerde verdachten.” Het gaat volgens onze informatie om jongemannen uit de regio van Rotterdam.

Naar de aanleiding voor de aanslag met een vuurwerkbom is het niet lang zoeken. De geviseerde woning is het adres van inschrijving van Mounir ‘Gino’ E.B. (27). Hij geldt als verdachte in verschillende omvangrijke drugsdossiers die voortkomen uit de kraak van berichtendienst Sky ECC. E.B. zou mee verantwoordelijk zijn voor de uithalingen van verschillende tonnen cocaïne.

‘Gino’ heeft duidelijk niet enkel problemen met het gerecht, hij zou ook op een ‘dodenlijst’ staan. Sinds enkele weken gaat zijn naam druk over de tongen in het criminele milieu en wordt zijn foto rondgestuurd met een niet mis te verstane boodschap. E.B. wordt als ‘dief’ aangeduid omdat hij (delen van) partijen cocaïne zou hebben achtergehouden. Informatie over de man wordt volgens de verzenders van de foto ‘goed beloond’. Ook vorige week woensdag werd al een vuurwerkbom naar de woning van E.B. gegooid, de afgelopen jaren werd de familie ook al meermaals het slachtoffer van drugsgeweld. De broer van Mounir E.B. werd in 2017 geliquideerd in Rotterdam.

COLUMN. De jacht op Gino is open

 

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten