Wielrennen elite Ruddervoorde Koerse

Gilles De Wilde ziet licht aan het eind van de tunnel: “Eindelijk positieve signalen”

Gilles De Wilde: “Ik kon nog niet laten zien wat ik echt in mij heb.”

Gilles De Wilde: “Ik kon nog niet laten zien wat ik echt in mij heb.”© Marc Van Hecke

Het was stil rond Laarnenaar Gilles De Wilde, heel stil en daar zijn redenen voor. Tijdens de ploegstage in Spanje werd de renner van Sport Vlaanderen-Baloise geveld door corona. Na drie weken toekijken, kreeg Gilles buikgriep. Terug naar af. Zondag eindigde Gilles (22) zevende in de GP Vermarc.

Freddy De Geest

Thimo Willems (Minerva CT) won de GP Vermarc voor Lennert Van Eetvelt (Lotto Soudal U23). “Ik ging minstens voor het podium en kan met de ereplaats niet echt tevreden zijn. Dit was tactisch niet mijn beste koers”, zucht de Laarnenaar.

“Anderzijds moet ik content zijn met het niveau dat ik haal. Mijn seizoen is tot nu een langgerekt pechverhaal dat tijdens de ploegstage begon. Ik kreeg er corona. Hoge koorts zorgde ervoor dat ik superslecht was. Negen dagen stond de fiets aan de kant. Daarna mocht ik rustig opbouwen, maar dan kreeg ik buikgriep. Weer een week van de kaart. Meteen was ik alles kwijt en kon ik vanaf nul herbeginnen. Op aanraden van mijn vader trok ik op stage naar Denia. Ik zou er met Jens Reynders trainen, maar die haakte af nadat hij een hersenschudding opliep. In Denia verbleven Wout Van Alzakker (Bahrein Cycling Academy) en Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Fenix) in hetzelfde hotel. Wout leerde ik kennen in de Alpen en die was de link met Mathieu. Tijdens die stage trainde ik iedere dag met Wout en Mathieu. Dat was een heerlijke stage op topniveau.”

“De koersen die ik daarna reed, waren heel onregelmatig. Soms liep het voor geen meter en dan weer wat beter. Dat was best frustrerend omdat ik niet kon laten zien wat ik echt in mij heb. Sinds Frankfurt gaat het de goede kant op. Toen sportdirecteur Walter Planckaert me belde om te depanneren in de Vierdaagse van Duinkerke was dat voor mij een uitgelezen kans om competitieritme op te doen. Die rittenkoers heeft me echt goed gedaan. Nu komt het erop aan om gezond te blijven. Dinsdag rijd ik Ruddervoorde Koerse. Zondag staat Rund um Köln op mijn programma. Daarna is er de Boucles de la Mayenne. Stilaan is het ook focussen op de Belgische kampioenschappen. Vorig jaar eindigde ik tiende op het BK-tijdrijden. Dat in Gavere bevestigen, zou mooi zijn”, besluit Gilles.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten