Hilde Crevits neemt Welzijn over van opgestapte Wouter Beke, Jo Brouns wordt nieuwe minister

Jo Brouns en Hilde Crevits. 

Jo Brouns en Hilde Crevits. 

Op de partijraad van CD&V heeft 87 procent goedgekeurd dat Hilde Crevits Wouter Beke opvolgt als Vlaams minister van Welzijn. Haar bevoegdheden, waaronder Landbouw en Werk, gaan naar de nieuwe minister Jo Brouns.

gjs, hh

Jo Brouns (47), burgemeester van het Limburgse Kinrooi, wordt Vlaams minister van Landbouw, Economie, Werk, Innovatie en Sociale Economie te maken. Hij neemt de bevoegdheden van Vlaams viceminister-president Hilde Crevits over. “Met Jo Brouns verwelkomen we een talentvol nieuw gezicht“, zegt voorzitter Joachim Coens. “Als burgemeester staat hij zo dicht als maar kan bij de mensen. Hij zal met veel enthousiasme dit departement besturen.”

Hilde Crevits wordt dan weer de opvolgster van Wouter Beke als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Armoedebestrijding en Gezin doorschuiven. “Als gezinspartij is dit departement voor ons absoluut cruciaal”, zegt Coens. “Daarom hebben we ervoor gekozen om onze meest ervaren minister door te schuiven naar dit zware departement. Hilde kent deze dossiers als viceminister-president al en zal dus een snelle start kunnen maken. Dit vind ik erg belangrijk voor het vertrouwen van de mensen, vooral in de sector.”

Dat voorstel legde de partijtop van CD&V maandagavond voor aan de partijraad van CD&V. Daar moest gestemd worden over de opvolger van Wouter Beke, en liefst 87 procent van de stemmers keurde het voorstel goed.

    Aangeboden door onze partners

    Lees ook

    Hoofdpunten