“Negentien burgerdoden bij Russische aanvallen in Donbas”, meldt Oekraïne

Archiefbeeld: Sjevjerodonetsk na een Russische aanval. 

Archiefbeeld: Sjevjerodonetsk na een Russische aanval. ©  AP

Zeker negentien burgers zijn maandag om het leven gekomen bij Russische aanvallen op steden in de Donbas-regio in het oosten van Oekraïne. Dat melden de Oekraïense autoriteiten.

Bron: BELGA

“Door het beschieten van Sjevjerodonetsk zijn zeker tien doden gevallen”, zegt het hoofd van de regionale regering in Loehansk, Sergej Hajdaj. In de naburige regio Donetsk kwamen nog eens negen burgers om bij Russische aanvallen, zegt Pavlo Kirilenko, hoofd van de regionale regering. Zes anderen raakten gewond. Onafhankelijke bronnen kunnen de informatie niet bevestigen. 

Volgens Oekraïense bronnen waren er maandag ook weer bombardementen in de omgeving van de westelijke grootstad Lviv. Een militaire basis in de regio Javoriv, aan de grens met Polen, zou daarbij getroffen zijn, schreef de plaatselijke legerbevelhebber Maxim Kosizkij op zijn nieuwskanaal in chatdienst Telegram. Burgemeester Andrij Sadovy zei dat er geen informatie is over raketinslagen in de stad. Hij bedankte de luchtafweer. De voorbije jaren trainden Oekraïense soldaten met westerse instructeurs in Jaroviv.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten