Elon Musk dreigt Twitter-deal op te blazen als bedrijf geen “garanties” biedt over valse accounts

Elon Musk 

Elon Musk ©  WireImage

Elon Musk heeft dinsdag nog eens gezegd dat de deal om Twitter over te nemen enkel kan plaatsvinden als het bedrijf garanties geeft over het aantal valse accounts. Als hij geen garantie krijgt dat minder dan 5 procent van de accounts op het platform vals is, gaat de deal niet door, klinkt het op Twitter.

jvhBron: BELGA

“De directeur van Twitter heeft gisteren geweigerd om aan te tonen dat minder dan 5 procent van de accounts vals is. Zolang hij dit niet doet, kan de transactie niet doorgaan.” Musk deed een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar vorige week zei hij dat die overname “tijdelijk gepauzeerd” is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spam-accounts op Twitter. Het is mogelijk dat hij Twitter voor een lagere prijs zal overnemen. Musk twijfelde namelijk aan het vermogen van Twitter om in te schatten hoeveel accounts spam of nep zijn.

“Musk verkoopt aandelen SpaceX om Twitter-deal te financieren”

Musk verkoopt mogelijk ook een deel van zijn belang in ruimtevaartbedrijf SpaceX, om daarmee de overname van Twitter financieel rond te krijgen. Dat schrijft de New York Post. Bronnen melden aan de krant dat aandelen in SpaceX deze week verkocht zouden worden, en dat Musk één van de verkopers zou zijn.

SpaceX zou zo’n 70 dollar (67 euro) per aandeel kunnen vragen, daarmee zou aan het bedrijf een prijskaartje hangen van 125 miljard dollar. In augustus vorig jaar werd SpaceX nog op 100 miljard dollar gewaardeerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten