Na aanstelling van Jo Brouns als minister: dit is de nieuwe burgemeester van Kinrooi

Schepen Wim Rutten (l.) wordt waarnemend burgemeester van Kinrooi.  

Schepen Wim Rutten (l.) wordt waarnemend burgemeester van Kinrooi.  ©  Dick Demey

Kinrooi -

Drie legislaturen is hij al schepen, nu volgt de 63-jarige Wim Rutten (CD&V) partijgenoot Jo Brouns op als burgemeester van Kinrooi. Brouns zelf treedt aan als minister in de Vlaamse regering nadat Wouter Beke (CD&V) vorige week afscheid nam.

Met de aanstelling van Jo Brouns (47) tot nieuwe Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, wordt Wim Rutten de nieuwe waarnemend burgemeester van Kinrooi. “Jo gaat dat goed doen, want hij heeft dossierkennis en flair. Ikzelf wordt nu onverwacht burgemeester. En ja, ik kijk daar naar uit en ga me helemaal geven. Maar het wordt teamwork, zoals we dat in Kinrooi gewoon zijn”, reageert Rutten.

LEES OOK. Hilde Crevits neemt Welzijn over van Wouter Beke, Jo Brouns wordt nieuwe minister

In Kinrooi haalde CD&V bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maar liefst 61 procent van de stemmen. De partij bestuurt de gemeente dan ook alleen. Wim Rutten is er al 18 jaar schepen van Financiën, Landbouw, Leefmilieu, Economie en Onderwijs. Ook zet de landbouwingenieur van opleiding al jarenlang zijn brede schouders onder het Agropolisproject.

LEES OOK. Jo Brouns (cd&v): “Dit voelt als een selectie voor de Rode Duivels”

Na een carrière bij Noliko en een diepvriesgroentebedrijf in Wallonië, ging hij aan de slag op het kabinet van voormalig CD&V-gedeputeerde Frank Smeets. Hij werkte ook op de administratie landbouw van de provincie. In de herfst van zijn leven ziet Rutten zijn politieke loopbaan nu bekroond met het burgemeesterschap.

Wim Rutten is gehuwd, vader van vier zonen en grootvader van vier kleinkinderen. In zijn vrije tijd leest hij graag en ook voetbal kan op zijn interesse rekenen.

LEES OOK. Reacties uit Kinrooi: “Dé aspergegemeente levert nu de minister van Landbouw, dat is top”

 yl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten