WielrennenElite  Puivelde

Brent Van Moer: “Ik hoop dat ik hersteld ben van mijn valpartij”

Brent Van Moer: “Ik ben blij dat ik toestemming kreeg van Lotto-Soudal om in Puivelde te koersen.”

Brent Van Moer: “Ik ben blij dat ik toestemming kreeg van Lotto-Soudal om in Puivelde te koersen.”© ERIK WESTERLINCK

Woensdag wordt de 55ste editie van Puivelde Koerse gereden. Florian Vermeersch, Sasha Weemaes, Ruben Apers, Sander De Pestel en Brent Van Moer komen aan de start. Ook Oliver Naesen was voorzien maar hij werd dinsdag vader van een dochtertje en rijdt dus niet mee.

Ivan Elegeert

“Het zou dus echt wel een kampioenschap van het Waasland kunnen worden”, grapt Brent Van Moer als we samen met hem de deelnemerslijst overlopen. “Al hoop ik dat ik tegen woensdagmiddag toch een beetje hersteld ben van de stevige valpartij van vorige zondag in Tro Bo Leon. Daar kwam ik weer op mijn heup terecht waar ik vorig jaar al een barst in opliep. Maandag deed het nog flink pijn.”

Van Moer is blij dat hij net als Florian Vermeersch toestemming kreeg van Lotto-Soudal om in Puivelde te koersen. “De ploegen hebben dit eigenlijk liever niet. De kalender zit al zo vol met UCI wedstrijden en stages dat er weinig ruimte overblijft. Kijk maar naar de organisatoren in Verrebroek. Die mensen vonden zelfs amper renners om in hun wedstrijd te starten en gooiden de handdoek. Doodjammer vind ik dat. Want in dit soort wedstrijden kan je nog eens in eigen streek rijden. Eén of twee kermiskoersen per jaar zou toch moeten kunnen voor een prof. Want ik weet als wie ook dat deze wedstrijden heel populair zijn. Soms koersen we in zogezegd grote wedstrijden waar amper publiek is.”

Sportief beseft de Beverenaar intussen wel dat het seizoen nog niet gebracht heeft wat hij ervan had verhoopt. “Ik was in allerbeste conditie aan het seizoen begonnen. Maar valpartijen in Strade Bianche en nadien ook in Gent-Wevelgem hebben me flink parten gespeeld. Ik kreeg ook nog eens corona waar ik niet goed op reageerde. Ik heb mijn doelen dus verlegd en hoopte in deze periode weer op mijn top te zijn. Maar net nu ging ik in Frankrijk dus weer onderuit. Ik hoop dat het ditmaal niet weer het begin is van een reeks tegenslagen.”

Na Puivelde rijdt Van Moer zondag ook nog de Antwerp Port Epic. “Een koers die nog meer een echte thuiswedstrijd is. Het bedrijf van mijn ouders ligt pal in de haven en de omloop loopt een stuk door de Wase Polders waar ik altijd ga trainen. Maar dat is voer voor zondag. Nu eerst Puivelde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten