Lotto-Soudal wint plaatsje in strijd tegen degradatie (en dan zijn punten De Gendt nog niet geteld)

 

 ©  LAPRESSE

Lotto-Soudal heeft het afgelopen weekend belangrijke punten gescoord in de strijd tegen de degradatie, in die mate dat het over Israël - Premier Tech naar de negentiende plaats in de UCI Team Ranking is gestegen. En dan is de ritzege van Thomas De Gendt nog niet in de huidige stand opgenomen.

Guy Van Den Langenbergh

De collega’s van Wielerflits houden de tussenstand minutieus bij en zagen Lotto-Soudal over Israël - Premier Tech naar plaats negentien springen dankzij een sterk collectief optreden in de Tro-Bro Leon met een vierde plaats voor Arnaud De Lie en verdere ereplaatsen voor Andreas Kron en Florian Vermeersch. Het verschil met het nummer achttien, Team BikeExchange, bedraagt nog wel achthonderd punten.

Het Belgische team mag na de Giro ook nog de punten van Thomas De Gendt bijschrijven. Die won afgelopen zaterdag een etappe waarin Harm Vanhoucke ook nog als vierde finishte. Team BikeExchange mag echter ook nog de tijdritzege van Simon Yates in de boekhouding opnemen maar voor een goed klassement komt hij niet meer in aanmerking.

Wil Lotto-Soudal volgend jaar in de World Tour actief blijven, dan moet het in de Teams Ranking opklimmen naar de achttiende plaats. Binnen de Nationale Loterij wordt hier enorm veel waarde aan gehecht en ook in de besprekingen met bepaalde renners kan dit een doorslaggevend argument zijn. Dylan Teuns bijvoorbeeld geniet concrete interesse maar heeft al te kennen gegeven dat hij ook volgend jaar in de World Tour actief wil zijn. Ook niet onbelangrijk: meerdere renners van het team hebben een clausule in hun contract die stelt dat het contract vervalt op het ogenblik dat Lotto-Soudal niet langer deel uitmaakt van de World Tour.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten