Handbal Eerste nationale Don Bosco Gent

Peter Beeckman vol lof over Portugese toptrainer: “Mario César Navarro is de juiste man op de juiste plaats”

Peter Beeckman is opgetogen met de komst van  Mario César Navarro (links).

Peter Beeckman is opgetogen met de komst van Mario César Navarro (links).© gsg

Handbalteam Don Bosco Gent speelt ook volgend seizoen in de Hekers met het mannen- en vrouwenteam in eerste nationale. En om dat niveau te optimaliseren trok de Gentse clubleiding de grens over op zoek naar een nieuwe sportieve leidsman.

De keuze viel uiteindelijk op Mario César Navarro. Hij krijgt de sportieve leiding over de mannen- én het vrouwenteam. Deze 33-jarige Portugees, die een indrukwekkend CV kan voorleggen, realiseerde in eigen land als coach een steile opgang en wil zijn carrière nu ook op Europees niveau uitbouwen.

“We zochten in eerste instantie naar een trainer in eigen land maar het beoogde profiel kwamen we op onze weg niet tegen. Om die reden verlegden we onze zoektocht naar het buitenland. Bij onze eerste contacten met Mario César Navarro hadden we meteen dezelfde visie en aanpak voor ogen. Dat heeft ons snel op weg gezet naar een samenwerking. Ik ben er echt van overtuigd dat we voor onze club de juiste man op de juiste plaats hebben gevonden”, vertelt Peter Beeckman, tot voor kort trainer van de Gentse club en nu lid van de sportieve cel.

“Met het inhalen van Mario César Navarro opteren we voor een trainer die de aanpak van het hedendaagse handbal weet te beheersen. De komst van een buitenlandse toptrainer zal de sportieve werking van onze club naar een hoger niveau tillen.”

Mario César Navarro kwam een tweetal weken geleden al op verkenning bij Don Bosco Gent. Hij maakte er kennis met het bestuur en werd ook rondgeleid in de Arteveldestad. “Deze kennismaking is me enorm bevallen. Ik zie het als een grote eer om bij een familieclub als Don Bosco Gent aan de slag te gaan. En voor mij speelde het ook mee dat België zich voor de eerste keer kon plaatsen voor de eindronde van het WK. Dat onderstreept dat het niveau van het tophandbal er de goede kant opgaat. En dan kunnen functioneren in een traditieclub in eerste nationale, met veel aandacht voor de jeugdwerking, spreekt me enorm aan. Ook de accommodatie met een functionele handbalzaal is een troef. Ik ben gemotiveerd om deze club op termijn naar een hoger niveau te tillen”, aldus de nieuwe coach van de Gentse eersteklasser. (gsg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent