Omstreden Nederlandse talkshow ‘Vandaag Inside’ breekt meteen kijkcijferrecord bij terugkeer

 

 ©  SBS6

De terugkeer van ‘Vandaag Inside’ heeft maandagavond bijna 1,5 miljoen kijkers gelokt. De omstreden talkshow staat daarmee op de tweede plek in de top 25 van best bekeken programma’s van de dag. Enkel het NOS Journaal (met ruim 1,7 miljoen kijkers) werd nog beter bekeken.

jvhBron: De Telegraaf

Vandaag Inside keerde maandag na twee weken terug op televisie. Op 29 april besloten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp te stoppen, nadat er ophef was ontstaan over uitspraken van Derksen. De voetbalanalist had gezegd dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Derksen herriep later zijn verhaal, en zei dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden. Maar de uitspraken lokten een storm van kritiek uit.

LEES OOK. Johan Derksen maakt rentree bij ‘Vandaag Inside’ met dikke middelvinger: “Voor al die mensen die wilden scoren”

Derksen wilde geen excuses aanbieden, waarna het programma werd stopgezet. Na gesprekken met producent Talpa besloten de heren echter toch door te gaan met het programma. Vandaag Inside is dan ook dé grote hit van zender SBS6. Veronica Inside, zoals het programma vroeger heette, trok in 2019, 2020 en 2021 gemiddeld rond de 620.000 kijkers. Sinds januari 2022 is Vandaag Inside dagelijks te zien op SBS6, en ligt het gemiddelde aantal kijkers tussen de 800.000 en 900.000. De aflevering van 29 april, waarin Derksen, Genee en Van der Gijp aangaven te zullen stoppen vanwege de commotie, trok ruim 1,3 miljoen kijkers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten