Voetbal 3de provinciale C

Claude De Weirdt (RC Bissegem): “Middenmoot in tweede moet kunnen”

Bissegem kon de eerste periodetitel niet omzetten in de echte titel, maar promoveert nu toch via de eindronde. 

Bissegem kon de eerste periodetitel niet omzetten in de echte titel, maar promoveert nu toch via de eindronde. © Bart Vandenbroucke

Na de 1-2-zege in Hooglede zette RC Bissegem met een afgetekende 6-0-overwinning in de terugmatch zijn promotie dik in de verf.

“De druk is nu van de ketel”, snakt T1 Claude De Weirdt naar het einde van het seizoen. “We zijn al bezig van half juli. Het is lang en zwaar geweest, de spelers snakken naar rust. Met het binnenhalen van de eerste periodetitel schoten we uitstekend uit de startblokken, tot corona en blessures roet in het eten gooiden. Dosko Beveren nam de leiding over en de titel was niet meer aan ons besteed, maar we eindigden wel op een mooie tweede plaats en dwongen via de eindronde ons ticket voor tweede provinciale af. Of we voldoende gewapend zijn om zonder kleerscheuren mee te draaien? Het is niet meteen de bedoeling om de top vijf te halen, maar een rustig seizoen in de middenmoot moet kunnen. De kern werd al kwalitatief versterkt, maar we zijn nog op zoek naar een scorende spits. Allicht zijn we niet de enige ploeg die speurt naar zo’n witte merel. Scorende spitsen zijn zeldzaam en vind je niet op iedere hoek van de straat.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten