Vrouwenploeg Anderlecht plukt coach weg bij AA Gent en haalt twee nieuwe speelsters binnen

 

 ©  VDB

De vrouwenploeg van Anderlecht heeft een opvolger beet voor trainer Johan Walem. Dave Mattheus (36) komt over van AA Gent Ladies, dat hij dit seizoen naar de zesde plaats loodste, en wordt de nieuwe T1 volgend seizoen. Ook op spelersvlak is er nieuws. Red Flame Marie Minnaert verlaat Club YLA en kiest voor paars-wit. Ook Silke Vanwynsberghe tekent bij RSCA, zij komt over van AA Gent Ladies.

vva

Minnaert kiest dus voor een nieuw avontuur, bij Anderlecht. De 23-jarige aanvallende middenveldster krijgt de jongste maanden steeds vaker haar kans bij de Red Flames. Ze telt in totaal meer dan twintig caps en zit ook in de preselectie voor het EK komende zomer in Engeland. Ook bij Club Brugge, dat vierde eindigde in de competitie, werkte ze geen onopgemerkt seizoen af en scoorde ze tien keer. Voor Minnaert is de transfer naar Anderlecht een stap hogerop. Ze tekent er een contract van twee jaar.

Ook Silke Vanwynsberghe tekent een contract van twee jaar bij Anderlecht. De 25-jarige verdedigster komt over van AA Gent Ladies, waar ze zes seizoenen speelde en aanvoerder was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten