Atletiek  Trail

Ali Hamdi: “Blessure verplichtte me tot totale ommekeer”

Een week na zijn zege in Maredsous won Ali Hamdi ook de 48 km lange Trail van Chimay. De gewezen baanspecialist zorgde voor een totale ommekeer in zijn atletiekcarrière.

“Tot voor twee jaar was ik intensief bezig met pistewedstrijden over 800 en 1.500 meter”, vertelt de 32-jarige atleet uit Humbeek, “maar een stressfractuur in de heup bracht daar verandering in. Toen ik in volle coronaperiode opnieuw met het letsel te kampen kreeg, ben ik er definitief mee gestopt.”

“Eens de pijn verdwenen, besloot ik nog enkel voor het plezier te lopen. Stilaan kreeg ik zin in langere afstanden, vooral dan in natuurlopen waar het allemaal zonder grote druk kan.”

“In Chimay ging het aanvankelijk vrij vlot, ondanks de gestolen pijltjes. Toen ik de tiende kilometer passeerde na 40 minuten, besloot ik het verder wat rustiger te doen. Even kreeg ik een mentale tik omdat de twee achtervolgers weer bij me geraakten.”

“Op het steile stuk moesten ze weer afhaken, waarna ik mijn solotocht verder kon zetten. Na 35 km kreeg ik last van krampen. Ik had blijkbaar een beginnersfout gemaakt door te weinig te drinken. Leergeld betalen, zo heet dat. Al bij al was ik enorm tevreden over mijn eerste ultra-trail, die ik in iets minder dan vier uur kon afwerken.”

“In september loop ik samen met een aantal collega’s bij Runners’Lab de Trans Alpine Race, een meerdaagse trail voor duo’s van 290 kilometer door de Alpen met maar liefst 17.000 hoogtemeters. Ik heb dus zeker nog heel wat training voor de boeg.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten