Voetbal 4de provinciale A

Ringo Taillieu (VP Gits): “Nu vaste waarde in derde worden”

Gits had zondag verlengingen en strafschoppen nodig om KVKO uit te schakelen. 

Gits had zondag verlengingen en strafschoppen nodig om KVKO uit te schakelen. © VP GITS

VP Gits bouwde zondag een stevig feestje na een slopende namiddag met verlengingen en strafschoppen tegen KVKO. Na twee jaar speelt Gits opnieuw in derde provinciale.

Gits moest in extremis de titel aan Ichtegem laten en was dus veroordeeld tot de eindronde, waarin trainer Ringo Taillieu met een halve selectie mirakels moest verrichten om de promotie af te dwingen. “Het bestuur had zelfs geen champagne voorzien, omdat we ergens wel wisten dat het moeilijk zou worden”, aldus Taillieu. “De jonge gasten gaven echter alles. Hoewel ze last kregen van krampen, bleven ze er voor gaan. En strafschoppen zijn een loterij, dat weet iedereen.”

“Nog vóór de eerste training mailde ik mijn spelers dat promotie het doel zou worden. Nu heb ik ze gemaild om ze te bedanken voor de inspanningen de jongste maanden. Het is wel wat vreemd dat we nu al zeker zijn van promotie maar toch nog de finale tegen Vleteren moeten spelen. We hebben niettemin zondag al stevig gefeest. Maandagmiddag zijn we met het bestuur rond de middag naar het lokaal geweest voor een etentje. Donderdag is er nog de barbecue van de groep en delen we de prijs van de verdienstelijkste speler uit.”

Het is de tweede keer dat Taillieu Gits naar derde loodst. “De vorige keer moest ik afhaken met hartproblemen. Ik kreeg later weer het licht op groen en wil nu met Gits een vaste waarde in derde worden. We willen tonen dat we onze plek in derde meer dan waard zijn.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten