Hier kunnen Rode Duivels iets van leren: Gentse advocaten na Europees kampioen, nu ook wereldkampioen voetbal

De euforie na het binnenhalen van het wereldkampioenschap voor advocaten was groot voor ‘FC Balie’ 

De euforie na het binnenhalen van het wereldkampioenschap voor advocaten was groot voor ‘FC Balie’ ©  IF

Gent -

Het voetbalteam van de Gentse balie heeft zich in Marrakech tot wereldkampioen ‘advocatenvoetbal’ gekroond. “Alle puzzelstukken vielen in elkaar”, zegt een trotse aanvoerder Thomas Gillis. Na de Europese titel in 2019 is dit een nieuw succes voor het Ghent Lawyers Football Team.

Simon Dekaezemaker

“Het stond in de sterren geschreven dat we zouden winnen”, zegt aanvoerder Thomas Gillis al lachend. “Het eerste WK voor advocaten in 1983, ook in Marrakech toen, werd gewonnen door een team uit Luik, dus wij konden niet onderdoen. Deze overwinning is één van hard werken geweest, met steun van onze Gentse balie en coach Jacques Poppe (gepensioneerd onderzoeksrechter; red).”

Na een bloedstollende finale won het team van balie Gent afgelopen weekend met 2 - 0 van Marseille. “Het was een duel op het scherp van de snee”, zegt Gillis. “Maxim Van Eeckhout bracht de ploeg op voorsprong met een fantastisch afstandsschot in de winkelhaak. Michiel Van Lerbeirghe scoorde tien minuten voor affluiten en bekroonde zijn sterk tornooi met de beslissende 2 - 0.”

Advocaat Dominique De Waele (links), die zich kroonde tot beste speler van het tornooi en de aanvoerder van het team Thomas Gillis (rechts) 

Advocaat Dominique De Waele (links), die zich kroonde tot beste speler van het tornooi en de aanvoerder van het team Thomas Gillis (rechts) ©  IF

Het tornooi was een slijtageslag voor alle ploegen. In een week werden zes wedstrijden van tachtig minuten moesten gespeeld. “De wedstrijden gingen ’s avonds door, omdat het overdag zo warm was”, gaat Gillis verder. “We waren op en top voorbereid en hadden een kinesist mee die ons oplapte na iedere match. Zo stonden we nog fris in de finale. Het tornooi mocht zelfs nog langer duren (lacht).”

Het team van de Gentse balie kroonde zich in 2019 al tot Europees kampioen. “Daarna was het een doel om wereldkampioen te worden”, zegt Gillis. “Ons team was gewoon super sterk. Elf spelers voetballen in de nationale of provinciale reeksen. We scoorden 27 keer en onze doelman moest zich slechts driemaal omdraaien. We kunnen met trots zeggen, dat we de verdiende winnaar zijn.”

Het ganse team van FC Balie, spelers en omkadering, dat zich tot wereldkampioen advocatenvoetbal kroonde in Marrakech 

Het ganse team van FC Balie, spelers en omkadering, dat zich tot wereldkampioen advocatenvoetbal kroonde in Marrakech ©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent