Wielrennen U23/U19/U17/Elite-vrouwen Testtijdrit in Borlo

Jens Verbrugghe behoort tot de favorieten

Leverden de testtijdrit in Poperinge en het BK in Gavere waardevolle indicaties op, dan bevestigen Febe Jooris, Thibaut Van Damme en Jens Verbrugghe woensdag hun status als hardrijder in het Limburgse Borlo.

 Nieuwelingen (vrouwen en mannen) en junioren-vrouwen rijden één ronde van 14,7 km. Voor de junioren, elite-vrouwen en beloften staan er twee ronden op het tijdritmenu of 29,4 km. Cian Uijtdebroeks (prof bij Bora-Hansgrohe) rijdt buiten competitie mee bij de beloften. Belgisch kampioen Alec Segaert en Jonathan Vervenne, tweede in Gavere, gaan de strijd aan met Uijtdebroeks.

Bij de junioren is Belgisch kampioen Duarte Marivoet Scholiers niet van de partij. Jens Verbrugghe (Avia-Rudyco CT), in Oost-Vlaanderen weg -en tijdritkampioen, gaat de strijd aan met Yarno Van Herck en Aaron Dockx, in Waregem respectievelijk derde en vierde.

Bij de elite-vrouwen is het uitkijken naar Elena Debouck en Eefje Brandt, podiumklanten in Gavere naast kampioene Britt Knaven. Bij de nieuwelingen topt Jasper Schoofs (kampioen tweedejaars) het deelnemersveld, maar is het ook uitkijken naar Thibaut Van Damme (Avia-Rudyco CT, kampioen eerstejaars), provinciaal kampioen Matthijs De Clercq (KVC ’t Meetjesland Knesselare) en Aless De Bock (Isorex CT).

Belgisch kampioene Febe Jooris en haar pisteploegmakker Hélène Hesters (Van Moer Logistics CT) zijn de Oost-Vlaamse blikvangers bij de junioren. Nieuwelinge Auke De Buysser (Avia-Rudyco CT) vertrekt om 15.02 uur als eerste. Belgisch kampioene Luca Vierstraete kloppen, is de uitdaging.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten