Ritwinnaar Biniam Girmay onzeker voor vervolg Giro nadat kurk prosecco in gezicht ontploft

 

 ©  REUTERS

Het is wat deze Giro. Wie wint mag een fles prosecco ontkurken, maar dat blijkt een zware opgave. Eerder lieten onder meer Mathieu van der Poel en Koen Bouwman de kurk al in hun gezicht ontploffen, dinsdag gebeurde hetzelfde met Biniam Girmay. De vorige winnaars kwamen er zonder blessure vanaf, maar Girmay had écht pijn.

jswk

De Eritreeër leek op het podium zijn oog niet meer te kunnen openen en werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. Vanuit Italië komt het bericht dat Girmay onzeker is om verder te kunnen koersen. Woensdagochtend valt de beslissing of hij al dan niet kan starten aan de elfde etappe.

“Ongelooflijk”, reageerde Girmay na de rit kort op zijn zege. “Het team heeft me zo hard gesteund, het heeft heel de koers gecontroleerd. Ik heb geen woorden voor wat ze vandaag voor mij gerealiseerd hebben. Ik heb vandaag geschiedenis geschreven dankzij het team, mijn familie en de steun van mijn landgenoten.” Voor een uitgebreid interview was er - vanwege de gekende omstandigheden - geen tijd.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  AFP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten