Michiel De Meyer speelt nieuw personage in ‘Samson & Marie’: “Ik was starstruck”

Deze week zijn de opnames van Samson & Marie ijsjestijd gestart. In de reeks trekken Samson en Marie door het hele land met hun ijssalon op wielen. Eerste stop? De Grote Markt van Mechelen. Eerste klant? Brandweerman Bill, gespeeld door acteur en musicalster Michiel De Meyer (28). “Als kindjes zich binnen een paar jaar verkleden als brandweerman Bill tijdens carnaval, is mijn rol geslaagd.”

Hanne De Vleeschouwer

Michiel De Meyer is helemaal van zijn melk wanneer hij deze week voor het eerst aankomt op de set van Samson & Marie ijsjestijd. De 28-jarige acteur heeft met televisieprogramma’s en musicals zoals Thuis, Daens en 40-45 al heel wat ervaring, maar naast zijn absolute jeugdheld mocht hij nog nooit eerder acteren. “Ik was een beetje starstruck toen ik Samson voor het eerst zag”, vertelt hij. “Vroeger keek ik elke zondagochtend naar Samson & Gert, toen De smurfen daar nog tussen kwamen. Dat ik nu een van Samsons beste vrienden mag spelen, had ik toen nooit gedacht. Uiteraard wel gehoopt, want acteur wilde ik altijd al worden.”

(Lees meer onder de foto)

Slechtste brandweerman ter wereld

De Meyer kruipt in het knalgele kostuum van Bill, een onhandige brandweerman die geen branden blussen kan. “Bill is de slechtste brandweerman van de wereld. Eén keer probeerde hij een brand te blussen, maar toen vatte de hele straat vuur en vlam. Overal waar Bill komt, loopt er wel iets mis.”

Net als de andere nieuwe personages wordt brandweerman Bill een van de beste vrienden van Samson & Marie. “Bill doet continu alsof hij alles kan. Samson gelooft dat ook, hij kijkt enorm op naar Bill. Marie niet, zij beseft maar al te goed dat Bill geen snuggere is.”

Jong publiek

Samson & Marie ijsjestijd krijgt 50 afleveringen en wordt dit najaar uitgezonden op Ketnet. In tegenstelling tot de afleveringen van Samson & Gert, die bijna altijd binnen op dezelfde set werden gedraaid, trekken Samson & Marie door heel Vlaanderen. Dat is voor zowel Michiel De Meyer als Marie Verhulst helemaal nieuw. “Kinderen lopen voorbij tijdens de opnames en blijven dan eens kijken”, vertellen ze. “In mijn geval herkennen ze mij nog niet”, zegt De Meyer. “Maar ze zijn meteen al helemaal fan. Ze denken dat ik de échte brandweerman ben van Samson & Marie. Dat is het leuke aan spelen voor kinderen: die kunnen loslaten wie je echt bent.”

Acteren voor kinderen doet De Meyer nog altijd bijzonder graag. “Als regisseur Bart Van Leemputten zegt dat ik eens ‘gek’ mag doen, mag ik letterlijk kiezen hoe ik dat doe. Acteren voor jonge kinderen is niet te berekend, waardoor ik me volledig kan laten gaan. Brandweerman Bill is ook echt een typetje. Hij lacht gek en is klungelig. Daarin overdrijven vind ik geweldig.”

Vier nieuwe personages (maar niet heus)

 

Samson & Marie verwelkomen vier nieuwe gastpersonages. Maar als je hun karakteromschrijving leest, klinken ze toch vertrouwd in de oren.

 

Michiel De Meyer kruipt in de huid van brandweerman Bill, die steevast de mensen wil helpen. Alleen is hij nogal klungelig, waardoor het dikwijls (lees: altijd) misgaat. Bij Samson & Gert was Van Leemhuyzen de klungelende klusjesman van dienst. Nog echo’s uit het verleden zijn te vinden in Bakkerin Florentine (Martine de Jager) en kunstenares Trees (Goele De Raedt). Zij hebben beiden wat weg van kapper Alberto. Florentine smikkelt liever van haar taartjes dan dat ze bakt. Ook Alberto zat graag in de snoepkast, getuige het liedje Alles is op. Trees laat zich dan weer liever Therèse noemen. Zoals het niet Albert, maar Albertoooooo was. Onze nieuwe turnleraar Tarik (Samir Hassan) ten slotte is super energiek en wil graag winnen. Dat klinkt toch een beetje zoals betweter Octaaf De Bolle en “dat is nu toevallig een van mijn specialiteiten”. (eadp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook