Bpost zet postbode op non-actief na “nare verrassing”

De politie viel binnen in dit huis in Letterhoutem. 

De politie viel binnen in dit huis in Letterhoutem. ©  cbh

Bpost heeft postbode M.D. uit Zottegem op non-actief gezet. Bij een inval in een woning in de Wettersesteenweg in Letterhoutem trof de politie tientallen volle postzakken en pakjes aan.

Chris Bosseloo

Zowel parket als burgemeester Tim De Knyf (Nieuw Houtem) bevestigen dat er vrijdagavond een inval gebeurd is in het ouderlijk huis aan de Wettersesteenweg. De postzakken en pakjes dateren echter niet van nu maar waren al een aantal maanden verdwenen. De postbode, M.D. uit Zottegem, zou al een tijdje in het vizier gelopen hebben van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Oudenaarde. Vrijdagavond is de recherche van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem binnengevallen in de ouderlijke woning van de Zottegemse postbode.

De postbode in kwestie is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet, zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost: “Het hele verhaal is voor ons een nare verrassing. Het onderzoek is er niet op vraag van Bpost gekomen maar wij verlenen vanzelfsprekend onze volledige medewerking aan de politie.” Van Mierlo verklaart dat de gevonden postzakken en pakjes op dit moment nog deel uitmaken van het onderzoek en dus nog niet zijn vrijgegeven. Zodra deze zijn vrijgegeven aan Bpost zal de postdienst er alles aan doen om de verloren brieven en pakjes aan de bestemmelingen te bezorgen.

De dichtste buren hebben gezien dat er politiewagens aanwezig waren en er verschillende zaken zijn buitengehaald en meegenomen. De bewoonster van de woning waar de postzakken gevonden zijn, is een vrouw van begin 50 jaar die in een woonzorgcentrum verblijft. De vrouw kreeg onlangs een hersenbloeding waardoor ze niet meer zelfstandig in het huis kon wonen. De dochter woont in Zottegem bij haar vader maar kwam regelmatig langs in de woning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten