Zware crash met hoge snelheid: één motard in levensgevaar, andere verdwijnt en wordt later gewond thuis aangetroffen

Door het ongeval werd de oprit van de R8 volledig afgesloten voor alle verkeer. © jdk

Kortrijk/Kuurne/Izegem -

Twee motorrijders zijn dinsdagavond betrokken geraakt bij een bijzonder zwaar ongeval op de R8 in Kortrijk. Eén motard werd in levensgevaar overgebracht naar het AZ Groeninge, de andere verdween een tijdlang spoorloos en werd woensdagochtend door de politie thuis aangetroffen. Ook hij was gewond.

jvh, jdk

J. V. uit Kuurne (56) werd dinsdagavond omstreeks 20.30 uur bij het oprijden van de R8 in Kortrijk (ter hoogte van de Heirweg, op de grens van Kuurne en Heule) verblind door de laagstaande zon, en kwam ten val. Hij belandde in de berm en was zwaargewond, maar vluchtte toch te voet weg.

Een andere motard, N. V. (45) uit Izegem, reed vermoedelijk op het voertuig van de eerste, en kwam tegen de vangrail terecht. (Lees verder onder de foto.)

Eén van de bestuurders kwam bruusk tot stilstand nadat zijn wiel achter de vangrail bleef steken.  

Eén van de bestuurders kwam bruusk tot stilstand nadat zijn wiel achter de vangrail bleef steken.  ©  JDK

De hulpdiensten werden snel verwittigd, maar bij aankomst was de eerste motard dus spoorloos verdwenen. Het andere slachtoffer moest ter plaatse gereanimeerd worden, en werd vervolgens in levensgevaar overgebracht naar het AZ Groeninge. Er kwam een deskundige ter plaatse, de precieze omstandigheden van het onderzoek worden nog onderzocht.

De politie trof J. V. woensdagochtend thuis aan, meldt het parket. De man was gewond, en werd inmiddels ook naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook de andere motor liep aanzienlijke schade op.

Ook de andere motor liep aanzienlijke schade op. © jdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten