Minivoetbal

Fusieploeg Assebroeke Brugge IF wil zo vlug mogelijk naar eerste nationale

Jasper Schotte, Steve Matthys, Jan Herreman, Miguel Soetaert, Christof Vanderspurt en David Van Hamme. 

Jasper Schotte, Steve Matthys, Jan Herreman, Miguel Soetaert, Christof Vanderspurt en David Van Hamme. © if

Montreal Brugge (hekkensluiter 2de nationale) en Assebroeke IF (promovendus 3de nationale) smelten samen. De nieuwe club, Assebroeke Brugge IF, zal met twee nationale ploegen aantreden (2de en 3de nationale), een ploeg in Kern Brugge en minstens vier jeugdploegen.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in zaal Stamina, Daverlostraat 32 in Assebroeke. Christof Vanderspurt (ex-coach, ex-voorzitter en ex-speler van Montreal Brugge) zal als voorzitter geflankeerd worden door secretaris Miguel Soetaert, GC Jan Herreman, Steve Matthys (financiën), Jasper Schotte (communicatie) en David Van Hamme (sportief beleid). Jasper Schotte (als debutant) en Birger Longueville zullen samen het team in tweede nationale coachen. De nieuwe club zoekt nog de meest geschikte T1 voor de ploeg in derde nationale. Alle spelers van Assebroeke IF blijven aan boord, vanuit Montreal zetten er een vijftal de stap.

“Voor beide clubs werd het moeilijk om voldoende spelers op de kop te tikken”, wees voorzitter Christof Vanderspurt, tevens sponsor en zaakvoerder van ’t Bloemenhuisje in Oostkamp, het hoofdargument van de versmelting aan. “Begin 2022 kreeg de fusie vaste vorm. De gesprekken startten vlug, de afronding liep vlot. Onze intentie is om de sprong naar eerste nationale te maken. Daarvoor stellen we een termijn van drie jaar voorop. We willen er een gevestigde waarde worden en intussen onze eigen jeugd door laten stromen. Net als de soms netelige spelerskwestie kenden Montreal en Assebroeke hetzelfde verhaal op het vlak van omkadering. De fusie schenkt ons ademruimte.”

De cellen sponsoring en evenementen, de jeugd- en seniorencoaches annex afgevaardigden, het jeugdbestuur en een eventuele samenwerking met veldvoetbalclubs zijn aandachtspunten die een verdere uitwerking vereisen. Nieuw is alvast voetbalschool ‘Foot & Fun’. (bl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten