Wielrennen Nieuwelingen

Lomme Van den Meerssche wint diamant: “Ik wil nu bevestigen in het grote werk”

Lomme Van den Meerssche reed zondag solo naar de zege in de Herman Vanspringels Diamond. 

Lomme Van den Meerssche reed zondag solo naar de zege in de Herman Vanspringels Diamond. © mpics

Lomme Van den Meerssche beleefde zondag zijn gloriemoment in de Herman Vanspringels Diamond. “Mijn solozege is een boost voor mijn zelfvertrouwen”, zegt de Tieltse tweedejaarsnieuweling.

Michel Vanden Heede

Lomme Van den Meerssche kon het nauwelijks zelf geloven toen hij in Grobbendonk de finish overschreed. “Dit scenario had ik niet verwacht, natuurlijk. Het waren voor mij onbekende wegen en ik dacht dat het op een massaspurt zou uitdraaien. Tijdens de eerste wedstrijdhelft hield ik me gedeisd. Ook de concurrentie keek de kat uit de boom. Pas op de lokale ronden, die over smalle en bochtige wegen liepen, werd het peloton op een lint getrokken. Na twee verkenningsronden, met nog dertig kilometer voor de boeg, trok ik door. Ik had meteen een gaatje. Even probeerde Rik Goossens me nog te vervoegen. Nadat ik die tegenstoot had overleefd, liep mijn voorsprong op tot meer dan een minuut.”

In de slotfase reed Louis Weyts nog weg uit het peloton, maar de leider bedreigen zat er niet meer in. “Ik was zeker van mijn stuk in de slotronde”, vervolgt Van den Meerssche. “Nu weet ik met zekerheid dat ik tot de betere nieuwelingen van België behoor. Bevestigen in het grote werk, dat is mijn opdracht.”

Door zijn knalprestatie, die hem een diamant ter waarde van 2.500 euro opleverde, klimt hij op naar de derde plaats in de Topcompetitie. Cedric Keppens leidt voor Ingelmunsternaar Jenthe Verstraete.

Ronde van Vlaanderen

Met de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde staat zondag al een nieuwe manche van de Topcompetitie op de rol. Ook het Vlaams kampioenschap in Sint-Martens-Bodegem en het Vermarc Cycling Project in Nieuwrode vormen voor de examens nog mooie uitdagingen voor de renner van Avia-Rudyco Cycling Team.

Andere West-Vlaamse kanshebbers voor de Ronde van Vlaanderen zijn Xander Scheldeman, Jenthe Verstraete, Siebe Bauwens, Louic Boussemaere, Matthé De Leyn, Zeno Durie, Devlin Feys, Mattijs Soetaert en Corneel Vanslembrouck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten