Matthias Schoenaerts maakt graffitikunstwerk van Sanda Dia op festivalweide Werchter

Acteur en kunstenaar Matthias Schoenaerts alias Zenith maakte een portret van Sanda Dia, de 20-jarige student die om het leven kwam tijdens een doopritueel. Er circuleren op sociale media al verschillende beelden van het werk. Op een van die filmpjes poseert Schoenaerts samen met de vader van Sanda voor het kunstwerk.

De acteur maakte een graffitikunstwerk van Sanda Dia op het terrein van Rock Werchter. Het werk maakt deel uit van de North West Walls, een containerconstructie van kunstenaar Arne Quinze. De torens vormen al jaren een vast gegeven op de festivalweide van Rock Werchter. Elk jaar mogen street-art kunstenaars de containers als canvas gebruiken. Dit jaar strikte Arne Quinze deze kunstenaars: Jabi Corte en Irene Lopez Leon (Spanje), Paola Delfin (Mexico), Frederica Furbelli (Italië), Alex Marksiov (Oekraïne) en Matthias Schoenaerts alias Zenith. (lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet zijn eerste werk

Het is niet de eerste keer dat een kunstwerk van Matthias Schoenaerts verschijnt. Hij maakte in Parijs een groot graffitikunstwerk ter ere van George Floyd en Adama Traoré, beide gestorven door politiegeweld.“Het zijn moeilijke tijden... Er zit angst in heel wat mensen hun hart. We hebben elkaar allemaal nodig”, schrijft Matthias op Instagram onder foto’s van het immense werk. (Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook in Antwerpen verschenen al verschillende kunstwerken van hem. Een van die werken realiseerde hij op vraag van koning Filip en maakte deel uit van het artistiek project Art Reconnects Belgium van BOZAR, dat met de hulp van kunstenaars de nationale feestdag op een andere manier wou vieren.“De hand verwijst expliciet naar de onmenselijke praktijk van Belgische ambtenaren die burgers de handen afhakten wanneer ze zich verzetten,” klonk het toen op zijn Instagram.

(Emilia Kerstens)

Aangeboden door onze partners