Roberto Martinez legt keuze uit voor nieuwe Rode Duivels Openda en Onana: “Dit is het juiste moment, ze verdienen het”

 

 ©  BELGA

“Amadou Onana en Loïs Openda verdienen hun selectie”, legde bondscoach Roberto Martinez uit op zijn persconferentie bij de bekendmaking van zijn selectie voor de Nations League.

Vincent Van Genechten

Martinez maakte woensdag zijn selectie bekend voor de Nations League-duels van volgende maand. De bondscoach koos voor een ruime kern van 32 spelers. Amadou Onana (Lille) en Loïs Openda (Vitesse) zijn er voor het eerst bij. Beide spelers maken de overstap van de beloften.

“Amadou heeft zich in de Champions League kunnen bewijzen met Lille”, aldus Martinez. “Dat is het allerhoogste niveau. Het is een heel veelzijdige speler. Ik zie hem bij de Rode Duivels als een toekomstige nummer zes. Loïs is een heel snelle speler. Hij toonde in Nederland veel maturiteit. Hij vond al 23 keer de weg naar de netten en heeft een profiel dat we nog niet hadden in onze kern. Dit is het juiste moment om hem er eens bij te halen.”

Verder keren ook de ervaren Duivels terug in de selectie. Zij werden door de bondscoach uit de kern voor de oefeninterlands in maart tegen Ierland (2-2) en Burkina Faso (3-0) gehouden. Toen werden enkel spelers met minder dan 50 caps geselecteerd. Eden Hazard is na zijn operatie aan de enkel opnieuw van de partij. Hazard maakte afgelopen zondag tegen Cadiz zijn eerste minuten sinds zijn operatie op 29 maart. Martinez selecteerde ook Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Jason Denayer, drie spelers die door blessures de voorbije weken niet in actie kwamen. “Zij hebben nog medische zorgen nodig, maar het ziet er positief uit”, zei de bondscoach over hun aanwezigheid.

 

 ©  BELGA

Enkele opvallende afwezigen zijn het Union-duo Siebe Van Der Heyden en Dante Vanzeir en aanvallers Divock Origi en Christian Benteke. Sebastiaan Bornauw, Orel Mangala, Albert Sambi Lokonga en Yari Verschaeren grepen ook naast een selectie. Ook de opnieuw fitte Jérémy Doku kon niet op een selectie rekenen.

“Hij heeft het hele seizoen hard gewerkt om weer fit te worden”, zei Martinez over de buitenspeler. “Het zou een risico zijn hem nu al voor de leeuwen te gooien. Zo riskeer je misschien een nieuwe blessure. Ik had hem er liever in maart bij gehad, maar dat ging toen niet. Hij moet zich nu klaarstomen voor volgend seizoen. Dat geldt overigens ook voor Hannes Delcroix.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten