Minderjarige verdachte van steekpartij op tram in Antwerpen opgepakt, toestand van slachtoffer (18) is stabiel

Antwerpen -

De politie heeft woensdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van de steekpartij op de tram zaterdagavond. Dat bevestigt het Antwerps parket. Na zijn verhoor werd beslist de minderjarige voor te leiden bij de jeugdrechter wegens poging moord. Het toestand van slachtoffer Redouan (18) is intussen stabiel.

jtp

LEES OOK. “Als hij was gaan liggen, had hij het nooit overleefd”: tiener vecht nog voor zijn leven na steekpartij op tram

Het incident gebeurde zaterdagavond op tram 3 richting P+R Merksem. Na een uit de hand gelopen ruzie met een groepje over een zitplaats stak een jongeman de 18-jarige Redouan El-Iraki tot zeven keer met een machete. Bij een van die messteken werden verschillende vitale organen van Redouan geraakt.

In het tumult kon het groepje weglopen uit de tram. Na onderzoek van de lokale recherche en de federale gerechtelijke politie, waarbij onder meer de camerabeelden van op de tram en in het premetrostation werden bekeken, kwam al snel een verdachte in beeld. De jongeman werd woensdagochtend opgepakt. “Na het verhoor werd beslist de minderjarige verdachte voor te leiden bij de jeugdrechter wegens poging doodslag”, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

De jongeman werd naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht en werd drie dagen in kritieke toestand in een coma gehouden. Hij had enorm veel bloed verloren. “Deze morgen (woensdag, red.) hebben we van de dokters het goede nieuws gekregen dat zijn toestand intussen stabiel is”, bevestigt zijn tante Fatima Ellouzati. “We moeten nog veel geduld hebben en afwachten, maar sowieso wacht hem een lange revalidatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten