Onverwachte wending: Delfine Persoon kan nu toch boksen komende zaterdag in Dubai

 ©  BELGA

In het boksen kan het zeer snel gaan. Delfine Persoon (37) kan plots toch weer boksen in Dubai, en wel al komende zaterdag. “We zijn zeer opgelucht.”

Roland Lebuf

Delfine Persoon zou afgelopen zaterdag op het heliplatform van de Burj Al Arab tegen de sterke Française Elhem Mekhaled het voorprogramma boksen van vedette Floyd Mayweather. Maar de sjeik van de Verenigde Arabische Emiraten stierf en het evenement werd afgelast. Eerst was er nog sprake dat de kamp dit weekend zou kunnen doorgaan. Dan verhuisde de kamp naar oktober. En woensdagnamiddag was er opnieuw een wending. Persoon kan nu toch boksen, ze wil zo snel mogelijk afreizen naar Dubai. De kamp zal wel niet plaatsvinden in de ‘Burj’ maar wel in de Coca Cola Arena, een al even prestigieuze plek.

Dat ze kan boksen, is een enorme opsteker voor Persoon. “We zijn enorm opgelucht.” Want de vrees leefde bij Persoon dat als de kamp in oktober zou plaatsvinden, dat ze haar kansen om later voor de wereldtitel te boksen, verkeken waren als iemand anders een smak geld op tafel zou leggen om tegen de Française te boksen. Persoon had, nog voor het bevrijdende nieuws kwam, al een emotionele oproep gedaan naar sponsors, zodat ze het geld op tafel kon leggen om te mogen boksen tegen de Française.

 ©  VDB

Filiep Tampere, de vriend en coach van Delfine: “Het was enorm zonde geweest als ze die ultieme kans op een wereldtitel van de WBC in het super vedergewicht verliezen. De boksbond heeft al immers toegezegd dat de winnares van Mekhaled-Persoon de uitdaagster wordt van Alycia Baumgardner, de huidige wereldkampioene. De aanloop naar de kamp zaterdag is niet ideaal, gezien wat er allemaal is gebeurd de voorbije dagen, maar dat geldt ook voor de tegenstander van Delfine.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten