Jo Brouns (CD&V) heeft eed afgelegd als nieuwe Vlaamse minister

© Vlaams Parlement

Jo Brouns (CD&V) heeft woensdag in het Vlaams Parlement in handen van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans de eed afgelegd als nieuwe Vlaams minister. Brouns wordt bevoegd voor Werk, Innovatie, Economie en Landbouw in de Vlaamse regering.

mtmBron: BELGA

Brouns krijgt een plaats in de regering-Jambon na de reshuffle binnen de CD&V eerder deze week. Die kwam er na het ontslag van Wouter Beke als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding eind vorige week. CD&V besliste maandag om viceminister-president Hilde Crevits door te schuiven naar Welzijn. Nieuwkomer Jo Brouns krijgt de vroegere bevoegdheden van Crevits, meer bepaald Werk, Innovatie, Economie en Landbouw.

Brouns zelf wordt als parlementslid opgevolgd door Sofie Mertens, CD&V-gemeenteraadslid uit Lommel, die meteen ook de eed heeft afgelegd als volksvertegenwoordiger. 

De zitting van het Vlaams Parlement is nu even geschorst. De Vlaamse regering zit kort samen voor de officiële herverdeling van de bevoegdheden en voor een nieuwe groepsfoto.

LEES OOK. Politicoloog over de moeilijke opdracht die minister Brouns te wachten staat: “Ik verwacht de komende 2 jaar miserie voor Vlaamse regering”

LEES OOK. Niet alleen uit barmhartigheid voor CD&V: nieuwe post is kans voor Crevits om politieke relevantie te herwinnen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten