Zlatan Ibrahimovic ontbreekt in Zweedse selectie voor Nations League-duels

 

 ©  ISOPIX

Zlatan Ibrahimovic komt volgende maand niet in actie tijdens de Nations League-wedstrijden van de Zweedse ploeg. De 40-jarige Ibrahimovic kampt al een aantal maanden met een knieblessure en speelde in januari voor het laatst een volledige wedstrijd voor zijn club AC Milan.

Bron: BELGA

“Iedereen weet dat hij al een tijdje fysieke problemen heeft en om die reden heeft hij zich afgemeld”, zei bondscoach Janne Andersson. Of en wanneer Ibrahimovic weer terugkeert in de Zweedse ploeg is volgens Andersson onduidelijk. “We zullen daarover in de toekomst contact houden. Dat hebben we de laatste keer dat we elkaar spraken samen afgesproken. We hebben het alleen over de komende wedstrijden gehad, verder niet.”

Ibrahimovic is met 62 doelpunten in 121 wedstrijden topscorer bij de Zweden. Na de Europese kampioenschappen van 2016 besloot hij te stoppen als international, maar in 2021 keerde hij toch terug voor de WK-kwalificatieduels.

Naast Ibrahimovic ontbreken ook Filip Helander (Rangers) en Albin Ekdal (Sampdoria) vanwege blessures. Kristoffer Olsson (Anderlecht) en Kerim Mrabti (KV Mechelen) zijn wel van de partij.

Zweden speelt in de Nations League tegen Slovenië, Noorwegen en Servië.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten