Basketbal BNXT League

Matteo Verstraete tekent voor drie jaar bij Filou Oostende

 

 © Rudy Declerck

Matteo Verstraete (18, 1m97), shooting guard en small forward bij KBGO Finexa, tekende een overeenkomst van drie jaar bij Filou Oostende.

De Young Belgian Lion begon als 6-jarige bij Oostende te basketten en is dus een puur Oostends basketproduct. Dit seizoen trainde hij al af en toe met de eerste ploeg mee. Hij kreeg ook al drie invalbeurten in de BNXT League. Vanaf komend seizoen sluit Verstraete bij alle trainingen van de A-kern aan. 

“Ook nog andere jongens kloppen volgend seizoen aan de poort van de doorbraak. Trouw aan ons DNA blijven we investeren in de jongeren van onze basketschool”, zegt Jurgen Vanpraet, CEO van Filou Oostende. “De twintig spelers voor volgend seizoen zijn al geselecteerd. Opnieuw vatten ze begin augustus de trainingen aan. Dat we zopas Belgisch kampioen werden met onze U21, is het mooiste bewijs dat we goed bezig zijn qua doorstroming. Volgend seizoen treden we met onze jongeren heel ambitieus aan in Top Division 2, maar resultaten blijven ondergeschikt aan ontwikkeling.” (rpo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten