Atletiek Flanders Cup Lokeren

Angel Agwazie timmert aan de weg naar boven: “Stilaan weer op niveau”

Agwazie: “Er is nog werk aan de winkel.” Belga

Agwazie: “Er is nog werk aan de winkel.” Belga

Zondag staat in Lokeren de Flanders Cup op het programma. Blikvanger is alvast Nafi Thiam, die er aan de 100 meter horden deelneemt. Net trouwens als Angel Agwazie, die na haar blessure stilaan weer timmert aan de weg naar boven.

“Het was inderdaad balen toen ik vorig jaar met een gescheurde peesplaat aan de voet te kampen kreeg”, vertelt de 20-jarige AVLO-atlete. “Het duurde tot in oktober vooraleer ik weer met de groep kon meetrainen. Ik heb er nu gelukkig geen last meer van, maar het zal allicht nog een tijdje duren vooraleer ik weer op mijn vroeger niveau bezig ben.”

Vorige week werd de studente voeding- en dieetkunde in Merksem nog tweede op de Vlaamse kampioenschappen, waar ze in de finale 13”99 haalde. In de reeksen liet ze 13”94 optekenen. “Ik was zeker niet ontevreden, maar ik voel dat er nog werk aan de winkel is. Het was wel een spannende strijd voor de titel, maar jammer genoeg geraakte ik bij de negende horde uit balans, zodat de winstkans verdwenen was. Geen nood, ik krijg deze zomer nog genoeg gelegenheden om mijn chrono’s van vroeger te verbeteren. Van mijn snelheid mag ik alvast niet klagen. Begin deze maand liep ik in Ciney een 100 meter in 12”05, meteen een evenaring van mijn persoonlijk record.”

Regelmatig competitie

Op de 100 meter horden prijkt sinds drie jaar geleden 13”51 als besttijd achter haar naam. “Zondag neem ik in Lokeren aan twee nummers deel. Zowel de horden als de 100 meter vlak staan er op mijn programma. Nu de Universiade in het Chengdu weggevallen is, heb ik niet meteen een internationaal evenement om naar toe te leven. Ik focus nu volledig op het verbeteren van mijn tijden van weleer. Het zal vooral zaak zijn om regelmatig in competitie uit te komen.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten