Basketbal TD1 Halve Finale play-offs Kortrijk Spurs - LDP Donza

Coach Kenneth Desloovere ziet LDP Donza als underdog: “Campagne is nu al een succes”

Nu vrijdag begint voor LDP Donza de halve finale van de play-offs met een uitmatch naar Kortrijk Spurs. Opworp in De Lange Munte om 20.30 uur. De tweede match gaat zondag door in het OCP om 16.00 uur. Eventuele belle dinsdag in Kortrijk.

We peilden bij Kenneth Desloovere naar de kansen op een mogelijke finale. “Op dit moment lijkt dit Kortrijk de grootste kanshebber op de titel”, aldus de Donzacoach. “Vooral nu die andere favoriet Limburg United B niet alleen met een aantal geblesseerden kampt, maar ook meedoet aan de eindronde in de BNXT League. Voor sommige spelers betekent dit dat ze zo goed als dagelijks spelen, dus dan slaat de vermoeidheid toch wel toe. Hoe dan ook starten we komend weekend tegen Kortrijk de halve finale als underdog. We blijven nuchter en moeten stellen dat de voorbije campagne nu reeds als een succes mag worden beschouwd.”

Niets te verliezen

“Ik ben sowieso heel tevreden met het sportieve niveau dat we bereikten”, blikt Desloovere terug. “We spelen met volle intensiteit en hebben niets te verliezen. We moeten eerlijk zijn: Kortrijk startte de competitie met toch wel andere ambities dan wij. Nu Luik geen licentie heeft voor eerste klasse vraag ik me af of Spurs nu al moet mikken op het hoogste niveau? We zijn tegen Oxaco heel diep gegaan, maar zullen mentaal fris aan de opworp staan”, besluit de coach.(jgn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten