Wielrennen  Elite Intermarché-Wanty-Gobert

Kobe Goossens stoomt zich klaar voor Tour: “Hopelijk ditmaal zonder pech”

Kobe Goossens in volle krachtinspanning in de individuele tijdrit van de Ronde van het Baskenland.

Kobe Goossens in volle krachtinspanning in de individuele tijdrit van de Ronde van het Baskenland.© ISOPIX

Kobe Goossens (26) uit Tremelo werkt een stage af in Andorra als voorbereiding op zijn eerste Tour. Tenminste indien alles goed blijft gaan en een nieuwe valpartij weer geen roet in het eten gooit.

Ief Vertommen

Kobe Goossens verwerkte al meer fysieke tegenslagen dan hem lief is. Daardoor stond hij soms lange tijd aan de kant.

“Begin april, in de Ronde van Baskenland toen ik door een totaal niet te pardonneren manoeuvre van de Nederlander Vater een doodsmak maakte, had ik weer prijs”, vertelt Goossens. “Met een zware hersenschudding en blessures allerhande tot triest gevolg. Het bracht met zich dat ik, na een aanvankelijke totale inactiviteit van twee weken, nergens meer aan de start van een koers verscheen. Vooral mijn rug heeft mij nog lange tijd parten gespeeld. De honger is dus wel groot.”

Koersen dus niet, trainen des te meer.

“Wij zijn hier met de kern die ook aan de Tour zal deelnemen op 8 mei neergestreken om pas op 24 mei onze matten weer op te rollen. Geen zweem van kritiek op de locatie en omgeving. Het is de eerste keer dat ik hier vertoef, maar: mooie wegen, zalig weer en prima organisatie. Daaraan zal het zeker niet liggen, mocht ik er in de Ronde van Frankrijk niets van bakken. Bovendien is daar nog altijd het Critérium du Dauphiné om de laatste puntjes op de i te zetten. Er wacht ons daarna trouwens nog een ultieme stage in Livigno. En, uiteraard niet te vergeten, het Belgisch wegkampioen als ultieme aanloop naar La Grande Boucle”, gaat Goossens verder.

“Zoals elke neofiet kijk ik uit naar mijn eerste Touravontuur, maar nerveus, nee dat kunnen ze mij niet maken. Het helpt allicht dat ik nu al perfect op de hoogte ben van mijn netjes afgelijnde taak: kopman voor het klassement Louis Meintjes bijstaan in goede en kwade momenten en daarnaast, mocht de gelegenheid zich aandienen, zelf mijn eigen kans wagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten