Opnames tv-versie ‘Assisen’ binnenkort van start

 

Play4 brengt de succesvolle toneelstukken ‘Assisen’ naar het kleine scherm. Opvallend: de jury wordt mee gevormd door de kijker, die zal beslissen over schuld of onschuld. De opnames starten binnenkort.

Op de planken heeft Assisen z’n succes al langer bewezen. Op 17 juni gaat met De sterrenmoord het vierde deel in première, met in de cast onder anderen Bieke Illegems, Tom Audenaert en Kim Van Oncen, naast strafpleiter Walter Damen. En andermaal speelt interactiviteit: het publiek maakt deel uit van de volksjury.

Die toneelstukken worden gemaakt door theaterhuis Uitgezonderd, waar James Cooke aan het roer staat. De vertaling naar televisie gebeurt dan weer door productiehuis Dedsit, dat Cooke mee runt. De ingrediënten blijven dezelfde: een moordzaak, een slachtoffer, een beschuldigde, een advocaat en een beenhard openbaar ministerie. De kijker zal week na week aandachtig moeten luisteren naar alle getuigenissen en pleidooien en uiteindelijk een oordeel vellen. Pas daarna komt de waarheid aan het licht.

De acteurs van de tv-versie worden later bekendgemaakt, net als de manier waarop de mensen thuis zullen worden betrokken – via bijvoorbeeld een app, of de site van GoPlay. (bpr)

Aangeboden door onze partners