Wielrennen Elite 55ste Puivelde Koerse

Florian Vermeersch toont zich, maar Nederlander Peter Schulting wint

Peter Schulting mocht aan de streep feestvieren. Niels De Rooze werd derde.

Peter Schulting mocht aan de streep feestvieren. Niels De Rooze werd derde. © GMAX AGENCY

De Nederlander Peter Schulting (Volkerwessels Cycling Team) heeft de 55ste editie van Puivelde Koerse gewonnen. Hij haalde het in de spurt voor de Brit Tanfield en Niels De Rooze.

Ivan Elegeert

Geen ‘grote naam’ dus op het podium waarop de organisatoren van de Albertsvrienden hoopten. Finaal kleurden naast Florian Vermeersch, Tom De Vriendt, Timothy Dupont en Sasha Weemaes uiteindelijk slechts elf fulltime profs de deelnemerslijst.

“Ook ik vind dat jammer”, vertelt Florian Vermeersch na afloop. “Want het was hier best leuk koersen. Ik kreeg ook veel respect van de andere deelnemers. Ik voelde me een hele wedstrijd op mijn gemak. Want ik begrijp natuurlijk wel dat mijn ploegleiding als de dood is dat ik in dit soort koersen zou vallen. Maar dat is nooit een risico geweest”, vervolgt de Zaffelarenaar die zich ook zelf toonde.

Al in de eerste kilometer ging hij samen met Tom Devriendt in de aanval. Een actie die tien kilometer duurde. Ook diep in de finale probeerde hij het nog eens. “Maar ik stond er helemaal alleen voor. En dan weet je dat het onbegonnen werk is tegen ploegen die hier met tien of meer aan de start staan”, besluit Vermeersch, die zaterdag in Veenendaal-Veenendaal start en zondag ook de Antwerp Port Epic rijdt.

Volkerwessels

Vermeersch verwees in zijn uitleg naar het Nederlandse Volkerwesselsteam dat de hele wedstrijd controleerde en in elke aanval volk mee had. Ook in de beslissende aanval met zes renners die zich pas op vijf kilometer van de streep vormde. De Nederlander Peter Schulting toonde zich ervan de snelste, Niels De Rooze werd derde. “Schulting was al op vijfhonderd meter van de streep aangegaan. Ik dacht nooit dat hij het zou volhouden. En dus ben ik allicht iets te laat in actie geschoten”, vertelt Niels De Rooze na afloop. “De vorm is uitstekend, ik sta steeds weer op het podium. Maar winnen was er dit seizoen helaas nog niet bij. Daar moet nu toch snel verandering in komen.”

Voor winnaar Schulting was het al de tweede zege van het seizoen. Zijn continentale team boekte dit seizoen al twintig keer succes. Ook vorig jaar wonnen ze ook al de wedstrijden in Stekene en Zele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten