Vastgelopen ferry met 800 opvarenden in Indonesië losgemaakt

 ©  AFP

Een ferry met meer dan 800 personen aan boord die al twee dagen was gestrand op een verzonken eiland voor de kust van Indonesië, is donderdag losgemaakt en kon zijn reis hervatten. Dat heeft de marine gemeld.

jvhBron: BELGA

De KM Sirimau was twee dagen lang geblokkeerd, met 784 passagiers en 55 bemanningsleden, na vastgelopen te zijn geraakt tijdens een oversteek van 184 kilometer in de provincie Nusa Tenggara Est. Een sleepboot van de openbare scheepvaartmaatschappij PT Pelni kwam donderdag ter plaatse en kon de boot bevrijden bij hoog water.

“Dankzij grote inspanningen is de KM Sirimau, die al twee dagen geblokkeerd was, losgemaakt om 12 uur (lokale tijd, red.). Hij vaart nu richting de dichtstbijzijnde haven, die van Lewoleba”, aldus het hoofd van de lokale marinebasis. De veerboot voer vervolgens naar een haven op het eiland Lewoleba voor veiligheidscontroles, alvorens zijn reis naar Maumere, op het eiland Flores, te hervatten.

Er doen zich geregeld ongelukken op zee voor in Indonesië. De archipel telt meer dan zeventienduizend eilanden. Ondanks de gebrekkige veiligheidsnorm is de bevolking aangewezen op veerboten en andere schepen.

In 2018 kwamen zowat 160 mensen om toen een veerboot zonk in een van de diepste meren ter wereld op het eiland Sumatra. In 2009 zonk een veerboot zonk tussen Sulawesi en Borneo. Daarbij stierven ruim 300 mensen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten