Ze sloegen al een café in Deurne-Noord kort en klein, nu maken Frankfurthooligans het bont in Sevilla

Dat ze bij Eintracht Frankfurt altijd veel fans meenemen tijdens hun Europese verplaatsingen, dat is intussen duidelijk. Jammer genoeg zitten daar ook vaak hooligans tussen. Vorig jaar in Deurne-Noord sloegen ze al een supporterscafé van Antwerp FC kort en klein. Nu was er wangedrag voor de Europa Leaguefinale in Sevilla.

Hannes Van Gael

De Spaanse politie had de handen vol om de boel onder controle te houden. Slechts 10.000 fans van beide teams hebben een ticket voor de Europa Leaguefinale. Toch zijn er naar schatting zo’n 100.000 Schotse fans aanwezig in Sevilla, en daarbovenop zo’n 50.000 Duitse fans. “Dat zijn te veel mensen, met vaak te veel alcohol in het lichaam”, aldus Politiechef Juan Carlos Castro.

Woensdag werden er al vijf Duitsers gearresteerd. De vijf maakten deel uit van een groep van 200 Frankfurtfans die afgelopen nacht Rangersfans aanvielen. Ze wierpen ook flessen, tafels en fakkels naar de politie.

Ook donderdag vonden er wantoestanden plaats, zoals u op de beelden kan zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten