Honderdtal jongeren maakt het bont op Blaarmeersen, politie moet ingrijpen: buschauffeur voelde zich bedreigd

Het was woensdag over de koppen lopen in de Blaarmeersen 

Het was woensdag over de koppen lopen in de Blaarmeersen ©  fvv

Een honderdtal jongeren hebben het woensdagavond bont gemaakt aan de Blaarmeersen. Een bus van De Lijn raakte beschadigd en de chauffeur werd meermaals geïntimideerd.

Simon Dekaezemaker

Het mocht officieel nog niet, maar honderden bezoekers trokken woensdagmiddag het water in de Blaarmeersen, om verkoeling te zoeken tegen de hitte. Redders waren nog niet aanwezig, zwemmen was dus op eigen risico. Het was overdag druk, maar grote incidenten bleven uit.

Na het sluitingsuur werd de sfeer toch grimmiger. Honderden jongeren probeerden gelijktijdig een bus te nemen op de Zuiderlaan en daarbij raakte de bus beschadigd. “Tijdens het incident werd de buschauffeur geïntimideerd”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert.

De Gentse politie werd verwittigd en kwam met meerdere patrouilles ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. “Onze mensen hebben de jongeren eerst de bus op begeleid en zijn nadien meegereden naar het station Gent Sint-Pieters”, zegt Langeraert.

De politie vorderde woensdag ook extra bussen op door de grote drukte aan de Blaarmeersen. “In één van die bussen sneuvelde ook een ruit”, zegt Karen Van der Sype, van De Lijn. “Wij hopen dat de burgemeester en politie instaan voor de veiligheid, zodat wij onze taak kunnen doen.”

LEES OOK. Zwemmen mag dan toch op de Blaarmeersen, ook al mag het eigenlijk niet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten