Wielrennen junioren Spie-Internationale Driedaagse Axel

Tyler Desmet kiest voor Driedaagse in plaats van Ronde die voor deur passeert

Tyler Desmet: “Het beste moet nog komen.”

Tyler Desmet: “Het beste moet nog komen.”© Geert De Rycke

Vrijdagavond wordt in Axel de Spie-Internationale Driedaagse Axel opgang geschoten. Deze UCI-wedstrijd geniet naam en faam in het wielerpeloton. De vedetten van nu stonden jaren geleden als nobele onbekende aan de start in Zeeland. Doen de namen van Thor Hushovd, Tom Boonen, Bradley Wiggins, Dylan Van Baarle en Tom Pidcock, om maar die te noemen, belletjes rinkelen? Zij sieren het palmares van deze vermaarde rittenkoers in Zeeland en in Velzeke waar de slotrit wordt afgewerkt.

Freddy De Geest

Kiezen is verliezen. Dit weekend is er niet enkel de vermaarde Spie-Internationale Driedaagse Axel, maar ook de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en een Nations Cup-wedstrijd in Frankrijk. Begrijpe wie begrijpen kan. Axel heeft een streepje voor op de rest omdat hun organisatie naam en faam verwierf doorheen de jaren heen. Tyler Desmet (Onder ons Parike), die in Oudenaarde woont, kiest voor drie dagen koers op UCI-niveau en past voor de Ronde in zijn achtertuin.

Geprikkeld

“De Ronde passeert op vijftig meter van mijn deur. Een gemakkelijke beslissing was dat niet, maar in mijn ontwikkeling als renner is het beter dat ik voor deze wedstrijd kies. In deze driedaagse wil ik aantonen dat de niet-selectie voor het BK moeilijk te verantwoorden is. In Axel een goede uitslag rijden, is de uitdaging”, zegt een geprikkelde Desmet, die stage loopt in Fietsen Wheelpalace in Eine.

Corona had Desmet goed te pakken. “Ik ben serieus ziek geweest. Tien dagen mocht ik niet trainen, drie weken heb ik niet gekoerst. Nu gaat het steeds beter. In Pollare was het gevoel goed, maar viel het resultaat tegen. Op de selectieve omloop was men bang om te koersen. De hitte kan er ook mee te maken gehad hebben. Een paar keer ben ik weggereden, maar er kwam nooit versterking en dus was het een zinloze onderneming. In Axel wil ik het vertrouwen versterken. Volgende week donderdag rijd ik de Omloop der Drie Provincies en daar wil ik ook goed presteren. Door omstandigheden kon ik nog niet tonen wat ik kan. Het beste moet nog komen”, klinkt Desmet strijdvaardig.

Programma

Vrijdag: Axel, start om 17 uur voor 102,3km. Aankomst aan de Kanaalkade.

Zaterdag: Westdorpe, start om 9.30 uur voor de ITT over 11,9km. Sluiskil, start om 17 uur voor 80,5km. Aankomst aan de Baljuwlaan.

Zondag: Velzeke, start om 12.30 uur voor 99,9km. Aankomst aan het Romeinsplein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten