Wielrennen Elite z/c en BeloftenArdense Triptiek

Enrico Dhaeye wil twijfels verbannen

Enrico Dhaeye.

Enrico Dhaeye. © GDR

Na twee jaar onderbreking door de coronapandemie staat de Ardense Triptiek weer op het programma. Enrico Dhaeye (Minerva Cycling Team) wil de twijfels verbannen en scoren in de Ardennen. Philippe Gilbert en de Italiaan Ivan Basso sieren er de erelijst.

Het Minerva Cycling Team doet het niet onaardig dit seizoen en dat bevestigt Enrico Dhaeye. “Het klikt steeds beter. Als ploeg geraken we ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Ik ben klaar voor de Ardense Triptiek, een koers waar ik veel van verwacht. Als ploeg mikken we op ritwinst. Zelf heb ik nood aan goede uitslagen. Dit jaar kende ik nogal wat pech en kon ik het goede gevoel niet omzetten in resultaten. De zevende plaats in Aalbeke was een opsteker en ook van Ruddervoorde Koers hield ik een goed gevoel over”, zegt Dhaeye, die studeerde aan de Wielerschool in Ronse en deeltijds werkt bij Fietsen Jowan op een zucht van zijn thuis.

“Met de Ardense Triptiek snijd ik een belangrijke periode aan. Volgende week zijn er twee wedstrijden van de U23 Road Series, Regiobank Kersenronde in Mierlo en de GP Color Code Bassenge, en daar wil ik goed presteren. Iedere kans die zich aandient, moet ik benutten. De eerste twee ritten van de Ardense Triptiek bieden mogelijkheden”, is de Kluisbergenaar optimistisch.(fdg)

Programma

Vrijdag: Amel-Bütgenbach-Kelmis, 108,9km + 3 ronden met de côte de Bush.

Zaterdag: Monschau-Bütgenbach-Malmedy, 104,2km + 2 ronden met de côte de Lamonrivilel.

Zondag: Massen-Amel-Büllingen, 100,5km + 4 ronden met de côte de Kunkelt en de côte de Mürringen. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten