Voetbal 3de provinciale B SK Eernegem

Bram Vandenbussche (41) stopt: “Ik zie wel wat toekomst brengt na sabbatjaar”

Bram Vandenbussche begon te voetballen bij Cercle Brugge. Na avonturen bij SV Roeselare en SVV Damme speelde hij zondag bij SK Eernegem zijn allerlaatste wedstrijd. © Bart Vandenbroucke

Bram Vandenbussche (41) is niet langer voetballer, want de uitschakeling van SK Eernegem in de eindronde door Lissewege betekende meteen ook het einde van de actieve carrière van de Varsenarenaar.

Reginald Corneillie

“Het deed deugd om zondag gehuldigd te worden bij mijn laatste wedstrijd voor Eernegem, zeker ook omdat een afvaardiging van mijn ex-ploeg Cercle Brugge aanwezig was”, zegt Vandenbussche. “Ik doorliep alle jeugdreeksen bij Cercle alvorens mijn debuut te maken in het eerste elftal, toen nog in tweede klasse tegen Patro Eisden. In het seizoen 2002-2003, waarin ik ook de Pop-Poll van supportersvereniging d’Echte won, promoveerden we naar eerste klasse, meteen het hoogtepunt van mijn voetballoopbaan. In totaal speelde ik in negen seizoenen meer dan 200 wedstrijden - beker meegerekend - voor Cercle. In 2009 volgde een transfer naar reeksgenoot SV Roeselare. Op Schiervelde vond ik trainer Dennis van Wijk terug, die mij bij Cercle in het eerste elftal gedropt had. Helaas degradeerden we in het seizoen 2009-2010 naar tweede klasse. Uiteindelijk voetbalde ik vijf seizoenen bij SV Roeselare, om dan een stap terug te zetten naar eersteprovincialer SVV Damme. Na het faillissement van Damme vertrok ik in 2020 naar derdeprovincialer SK Eernegem.”

“In mijn eerste seizoen bij geel-blauw werd na een beperkt aantal matchen de competitie stopgezet wegens corona. Mijn tweede seizoen startte veelbelovend met winst van de eerste periodetitel, maar dan sloeg het noodlot toe. Blessures aan de meniscus en achillespees hielden mij lang aan de kant. Pas in de laatste matchen kon ik opnieuw deelnemen aan het spelletje dat ik zo graag heb beoefend. Ik kreeg al enkele aanbiedingen om trainer te worden in provinciale, maar ik heb me voorgenomen om een sabbatjaar te nemen en geen verplichtingen aan te gaan. Ik zie daarna wel wat de toekomst brengt.”

Aangeboden door onze partners