Eddy Planckaert reageert op verkoop chambre d’hôtes: “Het is tijd om onze grenzen te verleggen”

Eddy Planckaert licht de beslissing van zijn familie om de chambre d’hôtes te verkopen verder toe. ©  BELGAIMAGE

De kogel is, na maanden nadenken, eindelijk door de kerk. Francesco Planckaert vertelde woensdagavond in ‘De Cooke & Verhulst Show’ dat de chambre d’hôtes in Lesterny verkocht zullen worden. De familie heeft het te druk met de renovatie van hun kasteel in Frankrijk.

Wout Desmytere

“We kunnen het niet combineren”, licht pater familias Eddy Planckaert (63) aan de telefoon verder toe. “Omdat we zo druk bezig zijn met het château, zijn we veel minder aanwezig in de chambre d’hôtes. En daar zijn we zelf niet zo tevreden mee. We kunnen onze gasten niet meer dezelfde aandacht en zorg geven als vroeger, toen we alles zelf deden.”

BEKIJK. Planckaerts nemen harde beslissing: “Chambre d’hôtes worden verkocht”

De verkoop zal bovendien snel gebeuren. “We verwachten de komende vier weken nog gasten, maar veel langer zullen we de chambre d’hôtes niet meer in handen hebben. Ik ben van plan om volgende week af te spreken met de eerste geïnteresseerde kopers.”

En daarna verlegt de familie haar aandacht volop naar het château. “Daar willen we deze zomer beginnen met het organiseren van activiteiten. We krijgen er nu al erg veel bezoek van toeristen uit België, dus wordt het stilaan tijd dat we het officieel openstellen. We willen er alvast een glampingterrein installeren. Je bent er op je gemak, je hebt veel groen, een vijver … Het moet het perfecte rustoord worden. Het is tijd om onze grenzen te verleggen.”

Wel wil Planckaert niet gezegd hebben dat de familie ook permanent naar Frankrijk verhuist. “De kinderen hebben ook nog te veel belangen in België, met tv-programma’s die lopen en andere zaken. Francesco houdt zich bijvoorbeeld nog bezig met de chalets, we hebben ons bouwbedrijf … Dat doen we niet allemaal van de hand.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook