Voetbal 1B Pro League SK Deinze

Takahisa Shiraishi aan de slag als T1 van SK Deinze: “Unieke kans”

Voor Takahisa Shiraishi is Deinze de eerste Europese profclub die hij onder zijn hoede krijgt.

Voor Takahisa Shiraishi is Deinze de eerste Europese profclub die hij onder zijn hoede krijgt.© Marc Van Hecke

Nadat Deinze eind vorig seizoen afscheid nam van hoofdcoach Wim De Decker koos het met Takahisa Shiraishi voor een eerder onbekende naam. De voormalige assistent van Sint-Truiden kiest resoluut voor het ‘project’ van SK Deinze. “Ik was aangenaam verrast toen de clubleiding me dit voorstel deed en ik heb dan ook niet geaarzeld”, aldus nieuwbakken coach Shiraishi.

Stefan Smet

De internationalisering van Deinze gaat onverminderd verder. Nadat de club na de overname door ACAFP in Aziatische handen terechtkwam, onderging Deinze al een flinke metamorfose. De volgende stap is een internationaal getinte trainersstaf. Met Takahisa Shiraishi kiest Deinze allerminst voor een vertrouwd gezicht, maar stelt het wel een coach aan die vertrouwd is met de werkwijze van sportief manager Adrián Espárraga.

Voor Shiraishi is Deinze ook meteen zijn eerste Europese profclub die hij als hoofdcoach onder zijn hoede zal krijgen. “Toch heb ik dankzij mijn periodes bij Sint-Truiden, Excelsior Rotterdam, AC Milan en de jeugdopleiding van Barcelona al heel wat ervaring op Europese bodem”, aldus de 46-jarige Japanner, die met René Van Eck ook nog een Nederlandse T2 krijgt en daarnaast ook nog een Spaans kwartet aan assistenten mag begroeten.

Grondige zoektocht

Volgens sportief directeur Adrián Espárraga is de keuze voor Takahisa Shiraishi het eindresultaat van een grondige zoektocht. “We wilden absoluut iemand die ons project wil meehelpen uitvoeren”, aldus Espárraga. “Het is niet onze absolute ambitie om nu al meteen te promoveren. We zijn realisten en beseffen dat we eerst stevige fundamenten moeten leggen. ‘Taka’ beseft dat we op termijn wel degelijk de ambitie hebben om te promoveren, maar we willen geen stappen overslaan.”

Lokale verankering

“Natuurlijk is de lokale verankering van de club ook belangrijk”, beseft Espárraga de bezorgdheid van heel wat fans. “We behouden minstens de helft van onze spelersgroep en zullen die versterken met een mix van Belgische spelers die de competitie kennen en jonge, buitenlandse spelers die passen in onze visie. Daarnaast zal ook onze technische staf eerstdaags nog een Belgisch tintje krijgen. We willen ook flink investeren in de jeugdopleiding van de club.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten