“We hebben meteen een crowdfunding opgestart”: gezin in nood na blikseminslag op woning

Brand in Outer - © Brent Saey

Outer -

In de Stuypenberg, op de splitsing met de Kerkstraat in Outer, een deelgemeente van Ninove is donderdag kort na de middag de bliksem ingeslagen in het dak van een woning. Daardoor ontstond brand in het gebouw. Niemand raakte gewond.

Brent Saey

Het was rond 12.30 uur dat de woning getroffen werd door een blikseminslag. Die veroorzaakte meteen brand aan het dak van de woning. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Het dak van de woning liep ernstige schade op. “Door de bluswerken ontstond ook heel wat waterschade aan het gebouw”, aldus de brandweerofficier.

Op het ogenblik van de inslag waren de bewoners niet aanwezig in het gebouw. Niemand raakte dus gewond. “Het gezin, de ouders en twee kinderen zullen nu tijdelijk opgevangen worden bij de mama van een van de bewoners, die in het huis naast hen woont. Zij zijn meteen ter plaatse gekomen en waren enorm onder de indruk van de gebeurtenis”, zegt buurtbewoonster Celine Van De Sijpe.

Crowdfunding

“We gaan meteen een crowdfunding opstarten en eventueel spullen inzamelen”, zegt ook buurvrouw Nadia Van Snick. “Onze kinderen kennen elkaar via de hockeyclub hier vlakbij. Daardoor hebben wij vaak contact met de bewoners. Het is maar normaal dat we hen op deze manier helpen”, zegt ze.

Door de blikseminslag zat ook een groot deel van de Kerkstraat zonder elektriciteit. De netbeheerder zal ter plaatse komen om alles zo snel als mogelijk te herstellen. Tijdens de bluswerken was de Kerkstraat ter hoogte van de Sint-Antonius-van-Paduakerk afgesloten voor verkeer.

Via deze link vind je de crowdfunding terug en kan je het getroffen gezin steunen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten