Verdwijnt Starbucks uit Gent-Sint-Pieters? Voormalig stationsbuffet zoekt uitbater

 

 ©  NMBS

GENT -

De NMBS zoekt kandidaten om een ‘koffiespeciaalzaak’ uit te baten in het Sint-Pietersstation. Het gaat om de ruimte waar vandaag koffieketen Starbucks een vestiging heeft.

Bert Staes

Een station met 300.000 passanten per week en een charmante, historische handelsruimte van 400 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Een online marktconsultatie waarvoor de NMBS dit voorjaar kandidaten zoekt, springt in het oog.

Ongeruste pendelaars vragen zich af of het filiaal van Starbucks verdwijnt. De marktconsultatie gaat namelijk over het voormalige stationsbuffet van Gent-Sint-Pieters, de ruimte waar de Amerikaanse koffiegigant sinds 2012 zit. Dat contract loopt af, waardoor de NMBS verplicht is een nieuwe oproep te lanceren.

Drukste station van Vlaanderen

De bewuste ruimte in het station wordt voor acht jaar ‘geveild’ via een openbare procedure. Kandidaten kunnen een bod indienen bij de spoorwegmaatschappij, maar het blijft sowieso een koffiezaak.

De NMBS zoekt “een koffieconcept dat een conceptuele meerwaarde biedt in het drukste station in Vlaanderen”. “We verwachten een sterke focus op gastvrijheid en zitgelegenheid maar ook een gebalanceerd on the go-aanbod.”

Wie het contract binnenhaalt, mag vanaf 1 december 2022 de ruimte gebruiken. Dat kan natuurlijk ook gewoon opnieuw Starbucks zijn, maar mogelijk loeren er koffiekapers op de kust. Geïnteresseerden kunnen tot eind mei een bod doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent