Roeien Skiff EK U19 in Varese

Skiffeur Boris Taeldeman (Gentse RS) droomt van een plaats in de Europese top tien

Dit weekend wordt in Varese het EK U19 geroeid. 391 atleten komen het Italiaanse meer op. Daartussen steekt slechts één Belg, de Gentenaar Boris Taeldeman (Gentse RS).

Boris Taeldeman werd vorige maand achttien. Toch kan de Gentse RS skiffeur al met een opvallend palmares uitpakken. “Vier keer goud op het BK bij de junioren, drie titels bij de mannen lichtgewicht en één keer negende op het WK U19 in de nationale dubbelvier”, vat Boris zijn prille roeiersloopbaan samen. Het ziet er indrukwekkend uit en toch zet het de superioriteit waarmee hij dit seizoen zijn leeftijdsgenoten versloeg niet volledig in de verf. “Vooral de skiff-finale in de Belgische kampioenschappen gaf me een bijzonder goed gevoel. Dit resultaat overtuigde trouwens ook de bondscoach Muller. Hij selecteerde me voor het EK U19 en ik blijk nu de enige Belgische junior die naar het Italiaanse Varese afreist.”

Stap in het onbekende

Boris wordt komend weekend begeleid door zijn persoonlijke coach Jonas Deconinck. Het Gentse RS-duo blikt hoopvol, maar ook voorzichtig vooruit: “Het wordt één grote stap in het onbekende. In de skiffrace komen de sterkste roeiers uit vijftien landen aan de start. Vorig jaar finishte ik in teamverband negende op het WK voor junioren. Dit resultaat evenaren in een individueel nummer, zou sterk zijn en wordt alvast mijn sportieve droom voor dit EK” (bll)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent