Meteen prijs! Lotte Kopecky sprint naar winst in openingsetappe Ronde van Burgos

Lotte Kopecky heeft de openingsetappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De Belgische kampioene haalde het in een sprint licht bergop overtuigend van de Tsjechische Tereza Neumanova en de Deense Emma Norsgaard.

jswkBron: Belga

Na een maand zonder wedstrijden begon Kopecky donderdag in de Ronde van Burgos ter voorbereiding op haar twee volgende grote doelen: de Giro (30 juni - 10 juli) en de Tour de France (24 juli - 31 juli).

De heuvelachtige eerste rit in de Ronde van Burgos was meteen op maat gemaakt van de Belgische kampioene. In de laatste 50 kilometer maakte de wind redelijk wat slachtoffers in het peloton, maar uiteindelijk viel de schade mee.

Het kwam tot een sprint met toch nog een redelijk peloton. Licht bergop, spek naar de bek van Kopecky. Toen de Oost-Vlaamse overnam kwam niemand nog in haar wiel. Oppermachtig zette ze de tegenstand op een paar lengten. Haar derde zege van het seizoen na winst in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

Opvallend detail: Kopecky droeg donderdag niet haar Belgische kampioenentrui, maar voor het eerst de leiderstrui van de WorldTour. Dat klassement voert ze aan sinds haar tweede plaats in Parijs-Roubaix op 16 april.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lotte Kopecky: “Zou fijn zijn om twee dagen op rij te winnen”

het was best wel lastig vandaag”, sprak ze in het flashinterview. “In de finale stond er zijwind, was het lastig koersen en moeilijk om uit de wind te blijven en energie te sparen. Demi Vollering zat goed in mijn wiel, het was knokken en toen we voorbij die 3 kilometer waren, zaten we veilig (Vollering mikt op het eindklassement). Het zou tot een sprint komen en ik wist dat deze hellende finish me wel zou liggen, dus ik ging er voluit voor. Op 200 meter zette ik aan en ik hield stand.”

De temperaturen in Spanje flirten met de 30 graden. “Het was heel warm en dat was wel even wennen, maar gelukkig kan ik er goed tegen, dus ik had er niet zo veel last van. Ik ben blij met deze zege.” Vrijdag wacht een tweede kans. “Klopt, het zou fijn zijn om twee dagen op rij te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten