Koppel dat op één na grootste Euromillions-bedrag ooit wint, onthult wat ze met hun 215 miljoen euro gaan doen

© KameraOne

Het koppel dat 215 miljoen euro gewonnen heeft bij een recente EuroMillions-trekking, heeft zich bekendgemaakt. Het gaat om een kapster en een handelsingenieur uit Gloucestershire.

sggBron: Daily Mail

215 miljoen euro of 184 miljoen pond. Dat is het bedrag dat afgelopen week gewonnen werd in Groot-Brittannië tijdens de trekking van EuroMillions. Een winnaar had zich niet onmiddellijk gemeld, maar na een nationale oproep kwam die toch naar voren. Nu is bekend om wie het gaat. Het is een koppel uit Gloucestershire dat het reusachtige lot gewonnen heeft. De 44-jarige kapster Jess en de 49-jarige handelsingenieur Joe Thwaite bleven een dikke week anoniem, maar lieten zich nu toch zien.

Het koppel heeft samen twee kinderen die nog op de lagere school zitten. Joe Thwaite heeft ook nog twee kinderen die momenteel aan de universiteit studeren uit een eerder huwelijk. Thwaite beschreef aan een lokale tv-journalist dat hij normaal niet zo veel ‘geluk’ heeft, maar dat zijn vrouw hem aanmaande om het lotje te kopen.

Thwaite realiseerde dat hij gewonnen had door de National Lottery App. Maar hij moest zijn smartphone opnieuw neerleggen omdat hij het niet geloofde. Hij begon toen de cijfers te overlopen en besefte dat hij de gigantische som had gewonnen.

Hoewel het koppel zegt nog geen tijd gehad te hebben om hun volgende stappen te plannen, verwachten ze wat minder te gaan werken en alvast een deel van hun rijkdom te delen met familie en vrienden. Ook hun droomhuis - dat nog een grondige renovatie nodig heeft die ze voor hun winst maar moeilijk konden betalen - zal wellicht wat sneller klaar zijn nu. Joe en Jess vertellen de Britse krant The Guardian ook dat ze zelf opgegroeid zijn tussen de pony’s, honden en kippen, en ook zo’n jeugd willen voor hun kinderen. Wat ze alvast wél deden met het geld was heel impulsief nieuwe meubels voor de slaapkamer kopen.

Het gaat om de op één na grootste jackpot aller tijden bij EuroMillions. Het vorige record viel in oktober van vorig jaar en bedroeg 220 miljoen euro.

LEES OOK. Megajackpot van Euromillions is gewonnen, helaas niet door Belg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten