Gelauwerde chef sluit zaak in Gent, maar gebouw heeft al nieuwe eigenaar: “Heb zwak voor historische hoekpanden”

Het pand van Naturell staat voorlopig leeg. 

Het pand van Naturell staat voorlopig leeg. ©  fvv

Gent/Merendree -

Het pand waarin tot eind vorig jaar restaurant Naturell huisde, heeft een nieuwe eigenaar. Chef Lieven Lootens en Isabelle Brasseur van Naturell willen ondertussen focussen op hun andere zaak in Merendree. “Ik voelde me niet meer passen in Gent.”

Lotte Ruysschaert

Restaurant Naturell in de Jan Breydelstraat sloot in december na negen jaar in alle stilte de deuren. De zaakvoerders hebben ook restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree en willen zich daarop concentreren. “Naturell nam veel tijd in beslag, hoewel we er zelf niet vaak waren. We wonen boven ’t Aards Paradijs en zijn bijna altijd daar. Ook ons bureau is daar. Het was niet evident om dat negen jaar lang te combineren met Naturell”, legt Lootens uit.

Maar dat is niet de enige reden om te stoppen in Gent. Het circulatieplan zette het koppel aan het denken. “Veel klanten van buiten de stad bleven weg. Daardoor begon de gedachte te spelen om met Naturell te stoppen.” Ook de coronasluitingen hebben hun invloed gehad. “Wij huurden dat pand en dan lopen de kosten snel op.”

Niet meer in Gent

Lootens en Brasseur willen dan wel focussen op hun horecazaak in Merendree, toch zijn ze al bezig met nieuwe projecten. Geen nieuwe horecazaak, maar iets met vakantiewoningen. Die zullen zich alleszins niet in Gent bevinden. “Deels door het circulatieplan, maar ik voel me daar ook niet meer passen”, zegt Lootens. (lees verder onder de foto)

Chef Lieven Lootens wil focussen op zijn andere zaak, ’t Aards Paradijs in Merendree. 

Chef Lieven Lootens wil focussen op zijn andere zaak, ’t Aards Paradijs in Merendree. ©  fvv

Het pand van Naturell is intussen verkocht aan Ahmed El-Saidy. De ondernemer met Egyptische roots bezit al verschillende zaken in Gent, zoals ’t Kanon en Het Moment. Hij heeft nog geen concrete plannen met het gebouw, maar er komt sowieso een horecazaak in. “Het liefst zou ik er zelf een zaak beginnen, maar ik heb al telefoontjes gekregen van geïnteresseerden.”

Na de zomer hakt El-Saidy de knoop door. Het pand kocht hij naar eigen zeggen vanwege zijn zwak voor historische hoekpanden. “Ik ben er al verliefd op sinds ik een kleine jongen ben. Het doet me denken aan Zamalek, een wijk in Caïro.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent