Daikin start bouw van innovatiecentrum in Gent: 400 ingenieurs aan de slag in 2024

 

 ©  Daikin

SINT-DENIJS-WESTREM -

In Sint-Denijs-Westrem is de bouw gestart van een hoogtechnologisch innovatiecentrum door Daikin, de Japanse multinational die bij ons vooral gekend is voor airconditioning.

bstBron: BELGA

De Europese tak van het bedrijf wil met een investering van zowat 140 miljoen euro duurzame warmtepompverwarming en -koeling ontwikkelen. Wanneer het gebouw in 2024 opgeleverd wordt, zal het ruimte bieden aan 400 ingenieurs die Daikin nu al aan het rekruteren is.

Het nieuwe kenniscentrum zal beschikken over 22 testkamers die extreme klimaatomstandigheden kunnen simuleren. Er komt ook een speciale testkamer om apparaten te testen op elektromagnetische interferentie, uniek in Europa.

De aanwezigheid van de UGent is een troef voor het onderzoekscentrum, dat nieuwe technieken zal moeten ontwikkelen om de energie-intensieve toepassing duurzaam te maken. Vlaams minister voor Economie en Innovatie Jo Brouns (CD&V) kwam voor de gelegenheid naar de site.

Ook Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) nam het woord. “De aanwezigheid van het Europese Development Center van Daikin hier op Tech Lane Gent is een nieuwe boost voor deze bruisende mix van academisch onderzoek en research and development. Het zal de positie versterken van onze stad als een van de pijlers van de Vlaamse economie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent